Ειδήσεις

Αχλιά Ιεράπετρας: Η ιδανική παραλία της απομόνωσης

Στα Ανατολικά της Κρήτης βρίσκεται η παραλία για λίγους και καλούς...με χοντρή άμμο και γαλάζια νερά για ήσυχες διακοπές

Τα Αχλιά βρίσκονται 50km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 13km ανατολικά της Ιεράπετρας, στην πευκόφυτη περιοχή της κοινότητας Σχινοκαψάλων. Είναι ένας μικρός οικισμός που είναι χτισμένος μέσα σε ένα μικρό κόλπο, περιτριγυρισμένος από πολλά πεύκα και ψηλά βουνά.

Μπροστά στον κόλπο σχηματίζεται μια όμορφη παραλία με χοντρή άμμο και γαλάζια νερά.

Η παραλία έχει ομπρέλες, water sports και μερικά δωμάτια, ταβέρνες και mini markets κοντά.

Επίσης υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά στους επισκέπτες ενώ η θάλασσα είναι σχεδόν πάντα ήρεμη. Η περιοχή είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές και για στιγμές χαλάρωσης.

Μπορείτε να έρθετε ως εδώ από την Ιεράπετρα με αυτοκίνητο (και λεωφορείο) οδηγώντας τον δρόμο προς Μακρυγιαλό, ο οποίος περνάει δίπλα από τα Αχλιά.

Επίσης, 500m ανατολικότερα, δίπλα ακριβώς στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον Μακρύγιαλο, υπάρχει η όμορφη παραλία της Μπόντας, με ψιλό βοτσαλάκι και λίγους βράχους. Η λέξη μπόντα είναι μια ξεχασμένη Κρητική λέξη για το ρέμα / μικρό ποτάμι.

Η παραλία είναι ιδανική για απομόνωση, κυρίως λόγω του ότι δεν είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη (απότομη κλίση μονοπατιού) και αντιληπτή από τον δρόμο.

πηγη: cretanbeaches

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια