Ειδήσεις

Υιοθέτησε σκυλίτσα από την Κρήτη η Έλενα Ακρίτα

Την μικρόσωμη σκυλίτσα που βρέθηκε στις 31 Ιουλίου εγκαταλελειμμένη στη Χρυσή Ακτή Χανίων να προσπαθεί να βγάλει από τον κάδο σκουπιδιών τα τρία κουτάβια της, που κάποιος είχε πετάξει εκεί μέσα ζωντανά, αποφάσισε να υιοθετήσει η Έλενα Ακρίτα, γνωστή δημοσιογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας, σύμφωνα με τον  Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων "Η προστασία των ζώων".

Στο δελτίο Τύπου του συλλόγου τονίζεται ότι «Η αφοσίωσή της και το μητρικό της ένστικτο συγκίνησε πολύ κόσμο και δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα για την υιοθεσία των κουταβιών, αλλά απειροελάχιστα για την υιοθεσία της γενναίας μανούλας. Η κα Ακρίτα ενημερώθηκε από το διαδίκτυο για την υπέροχη αυτή ιστορία και αρχικά επικοινώνησε μαζί μας για να υιοθετήσει ένα από τα κουταβάκια. Όταν έμαθε όμως ότι υπήρχε πολύς κόσμος που επιθυμούσε να τα υιοθετήσει, θέλησε να υιοθετήσει τη μανούλα και να την εντάξει στην ήδη πολυμελή οικογένεια της που περιλαμβάνει δύο πρώην αδέσποτα κουτάβια-τον Άρη και την Εύα- καθώς και δύο πρώην αδέσποτες γατούλες».

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων όταν η γυναίκα που βρήκε το ζώο και έβγαλε τα κουτάβια από τα σκουπίδια διαπίστωσε ότι η σκυλίτσα ήξερε να κάνει βόλτα με λουρί. Τελικά την επόμενη πληροφορήθηκε ότι οι ιδιοκτήτες του ζώου την εγκατέλειψαν αρχικά έξω από ιδιωτικό καταφύγιο σκύλων, αλλά αναγκάστηκαν να την πάρουν από εκεί, καθώς ο υπάλληλος που τους είδε του είπε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Έτσι την επόμενη μέρα η σκυλίτσα βρέθηκε πεταμένη στην περιοχή της Χρυσής Ακτής και τα μωρά της μέσα στα σκουπίδια...

πηγη: zoosos.gr

Σχόλια