default-image

Τρελαίνουν τους σεισμογράφους... οι χάκερ;

Επιστήμη
Τρελαίνουν τους σεισμογράφους... οι χάκερ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σεισμογράφοι και άλλοι αισθητήρες που καταγράφουν τη σεισμική και λοιπή γεωλογική δραστηριότητα, είναι δυνατό να υποστούν κυβερνοεπίθεση από χάκερ και τα στοιχεία τους να αλλοιωθούν.

Αυτό ανακοινώθηκε στη διάρκεια της μεγάλης ετήσιας διεθνούς συνάντησης χάκερ Def Con στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.

«Έως τώρα δεν είχαν υπάρξει έρευνες σε αυτό το πεδίο», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Μπέρτι Μπονίλα από την Κόστα Ρίκα.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του απέδειξαν πως είναι εφικτό να παραβιάσει κανείς αυτούς τους υπόγειους ή υποθαλάσσιους αισθητήρες, οι οποίοι διαθέτουν ανεπαρκή ασφάλεια, όσον αφορά την μετάδοση των σεισμικών και άλλων δεδομένων τους.

Οι ερευνητές βρήκαν τρόπους να υποκλέπτουν τα στοιχεία, αλλά και να υπερφορτώνουν τους γεωλογικούς αισθητήρες, έτσι ώστε να στέλνουν τελείως ανακριβή στοιχεία στους επιστήμονες που έχουν αναλάβει την επιτήρηση των αντίστοιχων περιοχών, όπως ρηγμάτων ή ηφαιστείων.

Ο Μπονίλα επεσήμανε πως «εφόσον αυτές οι συσκευές καταγράφουν φυσικές καταστροφές, η παραβίαση των στοιχείων τους θα μπορούσε, μεταξύ άλλων, να συνεπάγεται οικονομικό σαμποτάζ μιας εταιρείας ή μιας χώρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News