default-image

Ανέλαβε την ευθύνη για το Σαρλερουά το ΙΚ

Κόσμος
Ανέλαβε την ευθύνη για το Σαρλερουά το ΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά, σύμφωνα με ανάρτηση του πρακτορείου Amaq στο Twitter.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι εισαγγελείς του Βελγίου αναγνώρισαν το δράστη της χθεσινής επίθεσης στο Σαρλερουά ως τον 33χρονο Κ.Β., ο οποίος ζούσε στο Βέλγιο από το 2012 και είχε ποινικό φάκελο.

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση αυτή είχε τρομοκρατικά κίνητρα, ανέφερε η ανακοίνωση των εισαγγελέων. "Ήταν γνωστός στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα, όχι για τρομοκρατική δράση," τόνισαν.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα με μία ματσέτα στη Λιέγη, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Η σύλληψη αυτή έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση που έκανε άντρας οπλισμένος με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά, πριν δεχτεί τα θανατηφόρα πυρά, ενός άλλου αστυνομικού. Η επίθεση αυτή, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν τρομοκρατική.

Σύμφωνα με το VRT, η αστυνομία της Λιέγης δέχτηκε ένα τηλέφωνο σήμερα το πρωί και απέκλεισε την περιοχή, πριν προχωρήσει στη σύλληψη του άντρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δε χρησιμοποίησε τη ματσέτα, ενώ δεν ήταν προηγούμενα γνωστός στην αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου έχουν αυξηθεί μετά τη χθεσινή επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News