Ειδήσεις

Ατύχημα ή απόπειρα αυτοκτονίας ο τραυματισμός Πιστόριους;

Ο Όσκαρ Πιστόριους εισήχθη σε νοσοκομείο αφού έπεσε από το κρεβάτι του, στο κελί της φυλακής όπου κρατείται.

Ο παραολυμπιονίκης πρώην αθλητής εισήχθη το Σάββατο σε νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε στη φυλακή της Πρετόρια όπου εκτίει την ποινή του για τη δολοφονία της φίλης του, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη σωφρονιστική υπηρεσία.

"Ειχήθηκε σε νοσοκομείο το απόγευμα του Σαββάτου, αφού τραυματίστηκε πέφτοντας από το κρεβάτι", είπε ο Σιγνκαμπάκο Ενξουμάλο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Όπως διευκρίνισε, ο Πιστόριους έχει πλέον επιστρέψει στη φυλακή και κρατείται στο νοσηλευτήριο.

Περιοδικό κάνει λόγο για απόπειρα

Σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό περιοδικό City Press, που επικαλείται ως πηγή του έναν άλλον κρατούμενο στην ίδια φυλακή, ο Όσκαρ Πιστόριους μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή έκοψε τις φλέβες του. "Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν την πληροφορία, αυτές είναι εικασίες", είπε ο Ενξουμάλο.

Πρωτοδίκως σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών για τον φόνο εξ αμελείας της Ρίβα Στέενκαμπ. Πέρασε έναν χρόνο στο νοσοκομείο των φυλακών και κατόπιν τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό. Στο εφετείο καταδικάστηκε για φόνο και από τις 6 Ιουλίου έχει επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 6 ετών. Με βάση τη νομοθεσία, θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εκτίσει τη μισή ποινή του, δηλαδή το 2019.

Λόγω της αναπηρίας του ο Όσκαρ Πιστόριους κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Γκόσι Μαμπούρου και όχι σε κάποιο από τα ασφυκτικά γεμάτα κελιά.

Σχόλια