Ειδήσεις

Τίμησαν τους ήρωες του Σάρχου

Τιμήθηκε η μνήμη των εκτελεσθέντων ηρώων του Σάρχου με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και αρχών, κατοίκων του χωριού και συγγενών των θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας, του Δήμου Μαλεβιζίου, της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάρχου.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων Αριστομένης Συγγελάκης, ενώ τον συντονισμό είχε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι Ευρωβουλευτές Μ. Κεφαλογιάννης και Ν. Μαριάς, οι Βουλευτές Λ. Αυγενάκης και Β. Κεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, ο Πολιτευτής Γ. Ματαλλιωτάκης, εκπρόσωποι της Τ.Κ. Δαμάστας, του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων, των σωμάτων ασφαλείας, αρχών και φορέων, καθώς και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 20:00, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρχου, η Ενορία Τιμίου Σταυρού Σάρχου και το Τοπικό Συμβούλιο Σάρχου, συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τα 72 χρόνια από την εκτέλεση των 35 πεσόντων από τη ναζιστική θηριωδία, στην πλατεία του Σάρχου, με ελεύθερη είσοδο και προαιρετική συνεισφορά. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναλυτικά:

20:00 - 21:00

- Καλωσόρισμα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάρχου Περβολαράκη Σταυρούλα.

- Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας Σαρρή Γεώργιο και ανακοίνωση της αδελφοποίησης των μαρτυρικών χωριών Σάρχου και Δαμάστας.

- Ομιλία με θέμα «Το Ολοκαύτωμα στη Δαμάστα. Θυσίες χωρίς δικαίωση», από την Λιαδάκη Καλλιόπη, συνταξιούχο δασκάλα, εκπρόσωπο θυμάτων Δαμάστας.

- Ομιλία με θέμα «Μαρτυρίες και μαρτύρια: Η Κατοχή και η εκτέλεση των 35 στο Σάρχο» από την Φιλιππίδου Άννα, δασκάλα.

21:00-22:30

- «Ο κύκλος των μάταιων πράξεων», θεατρική μουσική παράσταση για τη ζωή και το θάνατο του αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη από την ομάδα ΠΕΙΡΑΓΜΑ.

22:30

- Μουσική βραδιά από την Νατάσα Τζαβέλλα Παπαδοπούλου και τον Δημήτρη Καρβέλη (κιθάρα-φωνή).

Σχόλια