default-image

Οι Κρουσανιώτες "έδειξαν" το δρόμο

Περίεργα
Οι Κρουσανιώτες "έδειξαν" το δρόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιας και με την περίπτωση των Ανωγειανών ήρθε ξανά στην επικαιρότητα η εθελοντική διάθεση για το κοινό καλό στην περίπτωση δημόσιων έργων και απαλλοτριώσεων, θα ήταν αδικία να σταθούμε μονάχα στην προσφορά περιουσιών που έγινε στο Αστυράκι και στα Ανώγεια για το νέο δρόμο Γαζίου-Ανωγείων.

Πριν από μερικά χρόνια - και να 'ναι καλά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ του Μαλεβιζίου Φίλιππος Σαββάκης που μας το θύμισε - "φωτεινό" παράδειγμα είχαν αποτελέσει και οι Κρουσανιώτες.

Στο πλαίσιο τότε του νέου οδικού έργου Γαζίου-Κρουσώνα, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν υπογράψει ώστε να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να γίνουν εργασίες στις περιουσίες τους χωρίς να έχουν πάρει ούτε ευρώ από τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων.

Και δε μιλάμε για ένα ή δύο ακίνητα, αλλά για 1.100 ακίνητα, ως επί το πλείστον καλλιεργήσιμες εκτάσεις... αξίας. Μιλάμε μάλιστα για ένα συνολικό ποσό 6,7 εκατ. ευρώ, που, σημειωτέον, ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι δικαιούχοι!

Οι Κρουσανιώτες θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει τη συνήθη οδό που προβλέπουν οι διαδικασίες. Αλλά έβαλαν και εκείνοι τότε πάνω από όλα το κοινό καλό και την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα το έργο πνοής για την περιοχή...

ΜΠ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News