default-image

Σοκ για τους Γάλλους, άνετα ΗΠΑ και Σερβία

Μπάσκετ
Σοκ για τους Γάλλους, άνετα ΗΠΑ και Σερβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ευρείας έκτασης νίκη της Αυστραλίας επί της Γαλλίας ξεχώρισε από την πρώτη μέρα διεξαγωγής του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ των ανδρών καθώς στα υπόλοιπα παιχνίδια τα φαβορί ήταν αυτά που επικράτησαν.

Η Σερβία δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Βενεζουέλας συντρίβοντάς τη με 86-62 στο πλαίσιο του α’ ομίλου.

Η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς «πάτησε το γκάζι» στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν εκτόξευσε την διαφορά στους 21 πόντους και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Πρώτος σκόρερ για τους "πλάβι" ήταν ο Μπογκντάνοβιτς με 19 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Βάργκας και Ετσενίκε που σημείωσαν απο 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα (πρώτη η Βενεζουέλα): 14-18, 23-44 (ημ.), 41-68, 62-86.

Σαρωτικές οι ΗΠΑ

Επιβλητική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Αμερικάνοι στο πρώτο τους παιχνίδι στο Ρίο συντρίβοντας με 119-62 την Κίνα.

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ με 25 πόντους, ενώ ο Ίρβινγκ ήταν αυτός που ξεσήκωσε το κοινό με τα τέσσερα διαδοχικά τρίποντα που έβαλε στην τρίτη περίοδο, σε ένα χρονικό διάστημα που το παιχνίδι είχε χάσει τελείως το ρυθμό του.

Δεκάλεπτα: 10-30, 30-59, 47-91, 62-119.

Σοκ για τους Γάλλους

Η μεγάλη έκπληξη, ωστόσο, σημειώθηκε στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία καθώς η Αυστραλία έκανε… πάρτι κόντρα στους Γάλλους νικώντας τους άνετα με 87-66.

Οι Γάλλοι ήταν πολύ κακοί σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν με ήττα το ολυμπιακό τουρνουά.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του παιχνιδιού είναι ότι οι Αυστραλοί δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Πάτι Μιλς με 21 πόντους, ενώ ακολούθησαν ο Μπόγκουτ και ο Μπέινς με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα. Μάλιστα, ο σέντερ των Ντιτρόιτ Πίστονς είχε 14 ριμπάουντ, πετυχαίνοντας ένα μεγάλο double-double, ενώ αθόρυβος πλην όμως άψογος δημιουργικά ήταν ο Μάθιου Ντελαβεντόβα, με τον γκαρντ των Μιλγουόκι Μπακς να ολοκληρώνει το ματς με 10 ασίστ! Από την άλλη, ξεχώρισε ο Τόνι Πάρκερ με 18 πόντους (16 εξ αυτών στη 2η περίοδο, δίνοντας σύνθημα αντεπίθεσης όταν η Γαλλία βρέθηκε ακόμα και στο -15), ωστόσο ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς δεν βρήκε κάποιον συμπαραστάτη.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 36-33, 61-48, 87-66.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News