Ειδήσεις

Φωτεινάρι: Βουτιά... στην ηρεμία και τα διάφανα νερά

Δύο πανέμορφες απάνεμες παραλίες, οι οποίες σχηματίζονται στο μυχό δύο κατάφυτων κόλπων περιμένουν τους λουόμενους στο Φωτεινάρι Ρεθύμνου.

Το Φωτεινάρι βρίσκεται 37 χλμ νότια του Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και στην παραλία της Σούδας. Στο Φωτεινάρι υπάρχουν δύο πανέμορφες απάνεμες παραλίες, οι οποίες σχηματίζονται στο μυχό δύο κατάφυτων κόλπων. Ο βυθός της περιοχής είναι ιδανικός για ψάρεμα και μάσκα.

Οι παραλίες χωρίζονται μεταξύ τους με μια μικρή βραχώδη ακτή και έχουν βότσαλο και αρκετές πέτρες. Δεν είναι οργανωμένες. Κοντά θα βρείτε δωμάτια και ταβέρνες.

Η πρώτη παραλία που συναντάτε ερχόμενοι από Πλακιά (με κατεύθυνση για Σούδα) είναι το Μικρό Φωτεινάρι ή Φωτειναράκι, καθώς είναι μικρότερο από την επόμενη παραλία, δηλαδή το Μεγάλο Φωτεινάρι.

Και οι δύο παραλίες συνδέονται με τον κεντρικό δρόμο, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς δίπλα, με δύο πέτρινα μονοπάτια, που διασχίζουν δύο μικρά δασάκια.

Τέλος, στο Μεγάλο Φωτεινάρι μπορείτε να βρείτε σκιά κάτω από τους ψηλούς βράχους. Στο Φωτεινάρι υπάρχει και μια πηγή με γλυκό νερό!

Πηγή : cretanbeaches.com

Σχόλια