default-image

"Τρώνε" κλήσεις μέχρι να... βρουν κάρτες στάθμευσης

Κρήτη
"Τρώνε" κλήσεις μέχρι να... βρουν κάρτες στάθμευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βραχνά διαρκείας για του κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου έχει μετατραπεί η προσωρινή στάθμευση στο κέντρο της πόλης. Αφενός οι θέσεις είναι ελάχιστες και ανάρπαστες, αφετέρου ακόμη και όποιος σταθεί τυχερός και βρει κάπου να σταματήσει νόμιμα, δεν βρίσκει κάρτα στάθμευσης ούτε για δείγμα.

Και αυτό γιατί μόλις ένα περίπτερο απέμεινε σε όλη την πόλη να διαθέτει το «μαγικό χαρτάκι»  σηματοδοτώντας τεράστια ταλαιπωρία για όποιον θέλει να προμηθευτεί.

Δείτε το video

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Κλήση μέχρι να βρουν την κάρτα

Δεκάδες παράπονα έφτασαν μέχρι τη Λότζια καθώς πολλοί οδηγοί μέχρι να γυρίσουν όλα τα περίπτερα για να βρουν το μαγικό πλέον χαρτάκι, έβρισκαν τα τσουχτερά πρόστιμα να τους περιμένουν στο παρμπρίζ

Διάθεση καρτών από το Δήμο

Το πρόβλημα παραδέχτηκε ο δήμος Ηρακλείου με τη δημοτική αστυνομία να βάζει "πάγο" στη βεβαίωση προστίμων για έλλειψη κάρτας, ενώ ο αντιδήμαρχος οικονομικών, μετά από προσωπική αυτοψία, αποφάσισε να αρχίσει η διάθεση καρτών από το ταμείο της οικονομικής υπηρεσίας στη Λότζια.

Η λύση δεν περιορίζει την ταλαιπωρία καθώς οι οδηγοί θα πρέπει να περάσουν πρώτα από το δήμο, να αγοράσουν προκαταβολικά κάρτες και  μετά να αρχίσουν το "σαφάρι" για να βρουν την πολυπόθητη θέση στάθμευσης

Ρεπορτάζ : Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News