Ειδήσεις

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Καταστροφική φωτιά στις Βασιλειές - Επιχειρεί ελικόπτερο photos-video

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι σε ρυάκι στις Βασιλειές στο Ηράκλειο. Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 8 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι σε ρυάκι στις Βασιλειές. Στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα με 26 άνδρες και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, οι οποίοι δίνουν ισχυρή μάχη με τις φλόγες για να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Προς στιγμήν υπήρξε η αίσθηση ότι η φωτιά κινούνταν απειλητικά προς κατοικίες, αλλά η γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η άμεση ενίσχυση των δυνάμεων με ελικόπτερο και επίγειο προσωπικό καθώς και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες απέτρεψαν τα χειρότερα, σύμφωνα με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη κ. Γιάννη Μαραγκάκη.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα βόρεια του Ηρακλείου, δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί η φωτιά, με αποτέλεσμα το έργο της πυρόσβεσης να συνδράμει και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής το οποίο ξεκίνησε ήδη να επιχειρεί πάνω από την πυρκαγιά. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν δύσκολη η πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής στο σημείο της πυρκαγιάς. Το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Ηρακλείου ζήτησε ενισχύσεις και αυτή τη στιγμή κατευθύνονται προς τις Βασιλειές πυροσβεστικά οχήματα από τα νότια του νομού και το Ρέθυμνο.

Αρχικά η φωτιά ήταν περιορισμένης κλίμακας, αλλά ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, γρήγορα επεκτάθηκε. Το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και μια ανάσα από την πόλη του Ηρακλείου παρακίνησε τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να ζητήσουν γρήγορα ενισχύσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικων, το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει γεμίσει τουλάχιστον επτά φορές σε περίπου μία ώρα επιχειρήσεων και φυσικά συνεχίζει το έργο του. Δείτε το βίντεο.

Σχόλια