Ειδήσεις

Λύματα σε βαλίτσες και η απάντηση του αεροδρομίου (video)

Λύματα αποχέτευσης τρέχουν στα κεφάλια εργαζομένων που προσπαθούν να τα αποφύγουν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, απαντά η διεύθυνση.

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, τη στιγμή που η κίνηση έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, με τον Ιούλιο να ξεπερνά τις 660.000 αφίξεις επισκεπτών. Στο χώρο διαλογής των αποσκευών, εκεί που οι εργαζόμενοι προωθούν τις βαλίτσες προς τις αντίστοιχες πτήσεις, οι σπασμένες σωλήνες της αποχέτευσης, διαμορφώνουν ένα απίστευτο σκηνικό που μετατρέπει το χώρο σε πλημμυρισμένο από λύματα τοπίο.

Οι επιβάτες μπαίνουν κατά εκατοντάδες στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, ωστόσο το πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ αεροδρόμιο της χώρας, "βουλιάζει" στην αδιαφορία από την ίδια την πολιτεία που αν και δεσμεύεται να βελτιώσει τις συνθήκες... αυτό μένει μόνο στα λόγια.

Δείτε το video

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Σωλήνες από την αποχέτευση…. τρέχουν στα κεφάλια

To video "μιλά" από μόνες του και σίγουρα δεν τιμούν κανέναν. Στο χώρο διαλογής των αποσκευών, οι σπασμένες σωλήνες από την αποχέτευση…. τρέχουν στα κεφάλια των εργαζομένων και κάνουν, ότι μπορούν για να αποφύγουν τα λύματα.

Οι σωλήνες έχουν τέτοια διαρροή που ο χώρος μοιάζει με πλημμυρισμένο τοπίο. Γεγονός που εμποδίζει να κάνουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους, πιάνοντας ακόμη και τις βαλίτσες με βέργες προκειμένου να αποφύγουν την επαφή.

Το περιστατικό σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες που το αεροδρόμιο βρισκόταν όπως και την Παρασκευή στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου με τις πτήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και η κατάσταση από τους επιβάτες που ρίχνουν μέσα στις τουαλέτες ό,τι βρουν…να καθιστά δύσκολη την ομαλή συνέχιση του έργου των ανθρώπων που μεταφέρουν τις βαλίτσες μέσα στα αεροσκάφη.

Το πρόβλημα ήδη αποκαταστάθηκε

Τόσο ο αερολιμενάρχης όσο και ο πρόεδρος των εργαζομένων του αεροδρομίου, επιβεβαίωσαν το περιστατικό, ωστόσο εξήγησαν ότι το πρόβλημα ήδη αποκαταστάθηκε .

Το θλιβερό αυτό περιστατικό ήρθε να προστεθεί  στην συνολική αγωνία που διατυπώνεται για το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης και τις συνθήκες που επικρατούν, παρά τις δεσμεύσεις που γίνονται κατά καιρούς από το υπουργείο….. οι οποίες όμως όπως είπαν οι εργαζόμενοι, μένουν στα λόγια αν και ο αερολιμένας ενισχύει με τεράστια έσοδα τα ταμεία του κράτους.

Μόνο τον περασμένο Ιούλιο οι αφίξεις ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ φτάνοντας 670.000 με αύξηση που ξεπέρασε το 10% για τις αφίξεις από το εξωτερικό, ενώ αύξηση είχαν και οι αφίξεις εσωτερικού.

Ρεπορτάζ : Ράνια Μωραϊτη

Σχόλια