Ειδήσεις

Κλιμάκια "σήκωσαν" τραπεζοκαθίσματα στο Ηράκλειο

Σαρωτικοί έλεγχοι στο Ηράκλειο από τα κλιμάκια σε καφέ και καταστήματα. Προχώρησαν στην απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων για παράνομη κατάληψη.

Μετά τους σαρωτικούς ελέγχους στο Ηράκλειο, τα κλιμάκια "σήκωσαν" τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα στα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Συγκεκριμένα ελέγχους σε καταστήματα καφέ και εστίασης στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου πραγματοποίησε την Παρασκευή από τις 09:15 το πρωί μέχρι και τις 11:30 πριν το μεσημέρι, μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛΑΣ, της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου, υποστηριζόμενο από  την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Το μικτό κλιμάκιο προχώρησε σε έλεγχο της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε ελέγχους για την παράνομη χρήση δημοτικών κοινόχρηστων χώρων.

Διαπιστώθηκαν παραβάσεις

Συνολικά ελέγχθηκαν 6 καταστήματα για τους κοινόχρηστους χώρους που καταλαμβάνουν για το αν τηρούν την άδεια χρήσης κοινοχρήστων χώρων που έχει εκδοθεί από το Δήμο Ηρακλείου. Ωστόσο διαπιστώθηκαν παραβάσεις (υπέρβαση υφιστάμενων αδειών λειτουργίας) και διοικητική αποβολή - απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων για παράνομη κατάληψη - χρήση δημοτικού χώρου καθ' υποτροπήν. Από την ΕΛ.ΑΣ κινήθηκε  η διαδικασία επιβολής ποινικών κυρώσεων κατά των υπευθύνων .

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Σχόλια