default-image

Σημείο στην Κρήτη αποτελεί στόχο του ISIS;

Κρήτη
Σημείο στην Κρήτη αποτελεί στόχο του ISIS;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο "φως" έρχονται διεθνή στοιχεία σχετικά με τον ρόλο και τις προθέσεις του ISIS στο παγκόσμιο χάρτη, με την Ελλάδα να μην απέχει από την λίστα των στόχων όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη λίστα των πιθανών επιθέσεων του ISIS βρίσκεται η πλειονότητα των αεροδρομίων -πολιτικών ή/και στρατιωτικών- που εξυπηρετούν την αμερικανική πολεμική αεροπορία. Εκτός από όλα τα αεροδρόμια στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, οι πυρήνες του ISIS φέρονται να συγκεντρώνουν με εντατικό ρυθμό πληροφορίες προκειμένου να πλήξουν τα δύο διεθνή αεροδρόμια του Μπαχρέιν και τα διεθνή αεροδρόμια του Κατάρ, του Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ρεπορτάζ το στέλεχος της εταιρείας Insights σύμφωνα με το Huffingtonpost.gr, Αλόν Αρμπάτς, πριν από τέσσερις ημέρες εμφανίσθηκε στην ομάδα του ISIS στο Telegram λεπτομερής χάρτης στον οποίον επισημαίνονται ποιες αεροπορικές βάσεις έχουν τεθεί στο στόχαστρο των πυρήνων του ISIS.

Στον χάρτη αυτόν περιλαμβάνονται η αμερικανική στρατιωτική βάση της Σούδας, η βρετανική αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, η βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, ως επίσης τα αεροδρόμια της Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Νότιας Ισπανίας και του Γιβραλτάρ, τα αεροδρόμια των Βρυξελλών, της Φρανκφούρτης, του Λουξεμβούργου, του Άμστερνταμ, της Κοπεγχάγης, του Όσλο, του Ρέϊκιαβικ και των Αζορών.

Επίσης, στους επικείμενους στόχους περιλαμβάνονται τα στρατιωτικά και πολιτικά αεροδρόμια του Βορειοανατολικού Πακιστάν, του Βορείου Ιράκ, του διεθνούς αεροδρομίου της Κιργιζίας, της Ταϊβάν, των πολιτικών και στρατιωτικών αεροδρομίων της Νότιας Κορέας, το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και της Σιγκαπούρης, της βορειοανατολικής Αυστραλίας, αλλά και του αεροδρομίου του Κίτο, πρωτεύουσας του Ισημερινού, στην Νότιο Αμερική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News