Ειδήσεις

Δείτε την Αγία Πελαγία όπως δεν την έχετε ξαναδεί (photos)

Η εικόνα της Αγίας Πελαγίας από το 1960 ξύπνησε σε πολλούς αναμνήσεις, έγινε η αφορμή για ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν αλλά και αφετηρία για να συγκριθεί το «χθες» με το «σήμερα».

Ο κόλπος της Αγίας Πελαγίας άλλοτε αποτέλεσε ένα παρθένο τοπίο ,χωρίς οικιστική ανάπτυξη με το μόνο κτίσμα που ξεχωρίζει να είναι το χαρακτηριστικό εκκλησάκι. Γύρω από τον κόλπο μόνο χωράφια.

Η Αγία Πελαγία το 1960

Το ίδιο σημείο εικόνα δεκαετίες μετά

Σήμερα πλέον η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα το ήσυχο καταφύγιο, αλλά η Αγία Πελαγία "πνίγεται" πλέον από σπίτια, καταστήματα και ενοικιαζόμενα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί ένα από τα ειδυλλιακά μέρη του νησιού , με καθαρή θάλασσα και  συγκλονιστική θέα.

Χάνονται κάπου στη διαδρομή

Στις φωτογραφίες του Μιχάλη Ναλετάκη αποτυπώνεται το ίδιο τοπίο με διαφορά 5 δεκαετιών. Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ.Ναλετάκης παρά το γεγονός ότι έχει γίνει απόλυτος τουριστικός προορισμός, όσοι επισκέπτονται την Αγία Πελαγία…χάνονται κάπου στη διαδρομή.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η αναζήτηση εξελίχθηκε σε Οδύσσεια,για να βρούμε το εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας, το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν εκδήλωση και το τελευταίο κεφάλαιο ήταν να βρω την εθνική το βράδυ που έφευγα».

Δεν γνωρίζουν όλοι πώς να κινηθούν στο τουριστικό θέρετρο ζητώντας πιο κατατοπιστικές πινακίδες καθώς για κάποιους μοιάζει με δαιδαλώδη διαδρομή.

Επιμέλεια : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια