default-image

«Χαράτσι» στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Οικονομία
«Χαράτσι» στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ να μην φορολογούνται και να είναι ακατάσχετα, ωστόσο φαίνεται πως η κυβέρνηση με τρικ έβαλε «χέρι» και σ' αυτά, επιβάλλοντας χαράτσι ύψους 3,6% στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ΟΓΑ  «Η πληρωμή αυτή αφορά 476.887 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 162.815.631,88 €. Σημειώνουμε ότι το ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου 3,6%.»

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν στον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο βουλευτές της ΝΔ  και «εγκαλούν» την κυβέρνηση σχετικά με την επιβολή τέλους χαρτοσήμου στα οικογενειακά επιδόματα, δικαιούχοι των οποίων είναι χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Έως τώρα, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων δεν προσμετρούταν στο καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσονταν από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου.

 Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας για ποιο λόγο επιβλήθηκε το τέλος χαρτοσήμου 3,6% στα οικογενειακά επιδόματα και αν γνωρίζουν πως η συγκεκριμένη κράτηση είναι παράνομη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4093/2012 και Ν.4252/2014).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News