default-image

Γιουδήθ – Η γυναίκα στον Καββαδία

Πολιτισμός
Γιουδήθ – Η γυναίκα στον Καββαδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΕΙ.Α. σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «APAKS theater group» παρουσιάζουν την παράσταση «Γιουδήθ - Η γυναίκα στον Καββαδία» σε σκηνοθεσία Ελεάννας Καρανδεινού, βασισμένη σε μελοποιημένα τραγούδια και βιογραφικά στοιχεία του ποιητή Νίκου Καββαδία.

Ένας θεατρικός μονόλογος με ζωντανή μουσική, με θέμα τη ζωή του Καββαδία από τη σκοπιά των γυναικών που βρισκόταν γύρω του από την παιδική ηλικία ως και το θάνατό του. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2016».

Είσοδος: 8 ευρώ

Υπόθεση του έργου:

Ένα κορίτσι μόλις έχει έρθει με την οικογένειά της πρόσφυγας από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Η αντρική παρουσία ανύπαρκτη στο σπίτι - όλοι οι άντρες λείπουν στη θάλασσα για δουλειές. Επανορθώνουν με δώρα και δέματα από διάφορες χώρες. Το κορίτσι μεγαλώνει και γίνεται γυναίκα, αλλάζει ρόλους, μεταμορφώνεται σε αφηγητή και με τη συνοδεία του μυστηριώδη μουσικού, μας αφηγείται την άγνωστη ζωή του ποιητή Νίκου Καββαδία. Ποια είναι αυτή η γυναίκα που αλλάζει ρόλους; Το καταλαβαίνουμε μόνο στο τέλος…

Σκηνοθεσία: Ελεάννα Καρανδεινού

Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Μαχαιρά

Κείμενα - σκηνικά - κοστούμια: ομάδα APAKS

Φωτισμοί: Νίκος Νικολουδάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χατζηνικολάου - Νίκος Δημητράκης

Παραγωγή: Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας - ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙ.ΤΕΙΑ

Οργάνωση Παραγωγής: ομάδα APAKS

Γραφιστικό αφίσας: Λίλα Δάφνου - Metrographics

Παίζουν οι:

Νικολέτα Δάφνου

Γιάννης Στιβακτάκης

Διάρκεια: 1 ώρα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News