Ειδήσεις

Ηράκλειο: Η κλοπή στο σχολείο οδήγησε σε... πλημμύρα

Αν και Αύγουστος οι επιτήδειοι δεν πτοούνται και έβαλαν στο στόχαστρο κλειστό σχολείο του Ηρακλείου στην οδό Γερωνυμάκη, που «έγδυσαν» με θράσος προκαλώντας και ζημιές αφού...πλημμύρισαν οι χώροι του σχολικού συγκροτήματος.

Άναυδος ο διευθυντής του 24ου και 31ου δημοτικού Μανώλης Μπελαδάκης που ειδοποιήθηκε ότι είχε γίνει στόχος δραστών, μετέβη στο σχολείο για να βρεθεί μπροστά σε μια θλιβερή εικόνα αφού επιτήδειοι «έγδυσαν» το σχολείο, αφαιρώντας κάθε ίχνος χαλκού.

Πλημμύρισε μες νερό

Όπως εξηγεί ο κ.Μπελαδάκης μιλώντας στο neakriti.gr «τράβηξαν και ξήλωσαν όπου υπήρχε χαλκός ,σωλήνες ύδρευσης και δίκτυα, με αποτέλεσμα να έρθει το νερό και να αρχίσει να τρέχει στο δρόμο. Το πρωί ειδοποιήθηκα από τη ΔΕΥΑΗ και οι υπάλληλοι της δημοτικής επιχείρησης μπήκαν στο σχολείο και διέκοψαν την παροχή. Το πειστικό δούλευσε ασταμάτητα τη νύχτα με κίνδυνο να πάρει φωτιά . Μάλιστα αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το νερό που είχε φτάσει στο δρόμο».

Μάλιστα όπως εξηγεί ο διευθυντής του σχολείου δεν είναι τόσο μεγάλη η αξία της κλοπής, όσο οι ζημιές που άφησαν πίσω τους οι κλέφτες.

Έκκληση να ειδοποιούν τις αρχές

Ο κ.Μπελαδάκης κάνει έκκληση προς τους γονείς του σχολείου, μαθητές και κατοίκους της γειτονιάς να ειδοποιούν τις αρχές για τυχόν ύποπτες κινήσεις, αλλά και να δώσουν πληροφορίες εάν αντιλήφθησαν τις κινήσεις των δραστών.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια