default-image

Λονδίνο: Σκότωσαν 60χρονη και τραυμάτισαν πέντε

Κόσμος
Λονδίνο: Σκότωσαν 60χρονη και τραυμάτισαν πέντε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρόμος στο Λονδίνο όπου μία γυναίκα 60 χρονών έχασε τη ζωή της και πέντε άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση νεαρού με μαχαίρι στην Ράσελ Σκουέαρ του Λονδίνου. Ο 19χρονος συνελήφθη.

Η αστυνομία εξετάζει σε πρώτη φάση την ψυχική κατάσταση του νεαρού, χωρίς να αποκλείεται και οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ έσπευσαν και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, γνωστής ως SO15.

Η περιοχή της Ράσελ Σκουέαρ είναι γεμάτη τουρίστες και φοιτητές, καθώς κοντά βρίσκεται το Βρετανικό Μουσείο, αλλά και εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Θα αυξηθεί η παρουσία ενόπλων

Tα ξημερώματα σύμφωνα με το in.gr η Σκότλαντ Γιαρντ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, σημειώνοντας ότι από την Πέμπτη θα αυξηθεί η παρουσία ένοπλων αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας για λόγους ασφαλείας.

Ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν υπογράμμισε σε μήνυμά του πως η ασφάλεια «είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα» του δήμου και κάλεσε τους πολίτες να μείνουν «ψύχραιμοι και σε εγρήγορση» και να αναφέρουν στην αστυνομία «οτιδήποτε ύποπτο».

"Δολοφονία" σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου

Ο νεαρός άνδρας ο οποίος συνελήφθη μετά την επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου χθες βράδυ θεωρείται ύποπτος για φόνο, ανέφερε η αστυνομία σε νέα ανακοίνωσή της στην οποία δεν αναφέρεται πλέον ονομαστικά ως ενδεχόμενο η τρομοκρατική ενέργεια.

"Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο" έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα και να τραυματιστούν άλλοι πέντε άνθρωποι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ. "Συνεχίζουμε να επικεντρώνουμε την έρευνά μας στη διανοητική υγεία (του υπόπτου) διατηρώντας ανοικτό πνεύμα όσον αφορά το κίνητρο", προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News