default-image

Στα 18 της έγινε διαιτητής "σαρώνoντας" τα κρητικά γήπεδα

Κρήτη
Στα 18 της έγινε διαιτητής "σαρώνoντας" τα κρητικά γήπεδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλωσε μέσα στα γήπεδα, οι βραδιές ποδοσφαίρου την έβρισκαν οικογενειακώς μπροστά από την τηλεόραση και τα καλύτερα γκολ ήταν το αγαπημένο θέμα συζήτησης. Έτσι όταν η 18χρονη Ελένη ανακοίνωσε ότι θέλει να γίνει διαιτητής, κανείς δεν εξεπλάγην αλλά…πολλοί διαφώνησαν καθώς δεν είναι εύκολο να είσαι γυναίκα ,και μάλιστα όμορφη, που κινείται στα ανδροκρατούμενα γήπεδα.

Η Κρητικιά Ελένη Σαρόγλου που «σαρώνει» τα γήπεδα ως διαιτητής μας συστήνεται, μας απαντά πόσο δύσκολο είναι να κινείσαι ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και φανατικούς οπαδούς, εξομολογείται ότι επιστρατεύει τη διπλωματία για να λύσει "διαφορές" για τις αμφιλεγόμενες φάσεις με την οικογένεια και τους φίλους της και αποκαλύπτει ποιο επάγγελμα τελικά την "κέρδισε". Πάντως το σίγουρο είναι ότι η 18χρονη κόρη του πρώην προέδρου του Ηροδότου, «πήρε» από τον πατέρα την επιμονή του και δεν περνά απαρατήρητη στα κρητικά γήπεδα.

Συνέντευξη στη Φιλία Σαριδάκη

 -Πως σκέφτηκες να ασχοληθείς με τη διαιτησία και τι σπουδές απαιτούνται;

-Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο αγαπάω. Ασχολήθηκα με αυτό λόγω του ότι προέρχομαι από μια ποδοσφαιρική οικογένεια! Είμαι δύο χρόνια διαιτητής, περίπου σαν βοηθός. Αποφάσισα να γίνω διαιτητής τους τελευταίους μήνες σας χόμπι ,αφού το μεγάλο μου όνειρο είναι η οινολογία. Φέτος μπόρεσα και έκανα το όνειρό μου αληθινό, αφού πέρασα στην Σχολή Οινολογίας!

-Σε επηρέασε το γεγονός ότι και ο πατέρας σου (πρώην πρόεδρος του Ηροδότου Γιώργος Σαρόγλου) ήταν μέσα στα γήπεδα και πότε μπήκες πρώτη φορά σε τέτοιο χώρο;

-Σκέφτηκα να ασχοληθώ με τη διαιτησία ,αφού με το ποδόσφαιρο δεν τα κατάφερα , και έτσι αποφάσισα να βγάλω τη σχολή διαιτησίας που απαιτείται για να γίνεις διαιτητής. Το γεγονός ότι ο πατέρας μου ασχολείται με το ποδόσφαιρο με επηρέασε αρκετά ,καθώς αγάπησα αυτό το άθλημα όπως το αγαπάει κι εκείνος! Από αρκετά μικρή ηλικία, είμαι μέσα στα γήπεδα. Ο πατέρας μου για μένα είναι ένα είδωλο όχι μόνο στο θέμα του ποδοσφαίρου, αλλά και ως προς τα επαγγελματικά και μελλοντικά μου σχέδια καθώς είναι αξιόλογος άνθρωπος που με έχει στηρίξει αρκετά στη ζωή μου και καθημερινά με συμβουλεύει για το καλό μου.

-Πως αντέδρασαν οι γονείς στην απόφασή σου αυτή, γιατί είναι ανδροκρατούμενος χώρος…

- Όταν αποφάσισα να γίνω διαιτητής οι γονείς μου δεν ήταν σύμφωνοι σε αυτό καθώς κάποιες φορές είναι επικίνδυνο.

-Υπήρξαν στιγμές που οι οπαδοί ομάδας σε έφεραν σε δύσκολη θέση ή που φοβήθηκες μην προκληθούν επεισόδια;

-Πολλές φορές το αντιμετωπίζεις αυτό μέσα σε ένα γήπεδο, αλλά δεν δίνεις σημασία και συνεχίζεις. Ξέρεις ότι έχεις κάνει το σωστό και δεν έχεις αδικήσει κανέναν.

-Πως αισθάνεται μια νεαρή κοπέλα -με σημαντικό όμως ρόλο- μέσα στα γήπεδα όπου κινούνται συνήθως άνδρες και μάλιστα παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο;

-Είναι αρκετά δύσκολο να είσαι διαιτητής και ειδικά ανάμεσα σε 22 ποδοσφαιριστές, αλλά με τον καιρό το συνηθίζεις.

-Ποιον διαιτητή θυαμάζεις;

-Το Γιώργο Φουκάκη. Είναι αξιόλογος και με βοήθησε στην αρχή που βρέθηκα στο χώρο της διαιτησίας.

-Όταν βλέπετε αγώνα οικογενειακώς ,με τον πατέρα και αδερφούς σου ή με φίλους, πως αντιδρούν στις «φάσεις» του αγώνα; Οι αμφιλεγόμενες φάσεις καταλήγουν σε ..."διαξιφισμούς";

- Λόγω του ότι προέρχομαι από ποδοσφαιρόφιλη οικογένεια, το ποδόσφαιρο κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας. Κάθε μέρα παρακολουθώ το άθλημα είτε με φίλους, είτε με την οικογένειά μου. Πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν «φάσεις» στις οποίες δεν συμφωνούμε αλλά προτιμώ όταν με ρωτάνε να μην δίνω συνέχεια καθώς ξέρω ποιο είναι το σωστό ,κι ας μην συμφωνούν μαζί μου. Έτσι είναι καλύτερα, γιατί κάποιες φορές η διαφωνία καταλήγει σε… παρεγήξηση!

-Οι φίλοι σου πως σχολιάζουν το γεγονός ότι μια νεαρή κοπέλα κινείται με άνεση μέσα στα γήπεδα;

-Οι φίλοι μου με αντιμετωπίζουν με χιούμορ αφού είναι σπάνιο να βλέπεις μια κοπέλα μέσα σε γήπεδο!  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News