default-image

"Πειρατικά" ταξί και ξενοδόχος ζήτησαν "χρυσάφι" από πελάτες

Κρήτη
"Πειρατικά" ταξί και ξενοδόχος ζήτησαν "χρυσάφι" από πελάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστατικά για «γέλια και για κλάματα» εκτυλίσσονται για μια ακόμη φορά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με οδηγούς οι οποίοι επιστρατεύουν ΙΧ και τα μετατρέπουν σε «πειρατικά» ταξί. Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι οδηγοί δύο «πειρατικών» ταξί, ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ 50 ευρώ ανά κούρσα για να μεταφέρουν πελάτες από τα Μάλια στο Ηράκλειο, και τελικά συνελήφθησαν .

140 για δύο κούρσες

Την απίστευτη υπόθεση αποκαλύπτει στο neakriti.gr ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί Ηρακλείου κ.Σμυρνιωτάκης αναφέροντας «  Κατά τις 9 το πρωί τα δύο ΙΧ έφεραν επιβάτες από Χερσόνησο - Μάλια στο αεροδρόμιο και έλαβαν από τους  πελάτες 50 ευρώ ανά αυτοκίνητο  .Ήταν μικρά αυτοκίνητα που λειτουργούσαν ως πειρατικά ταξί. Συνεννοούνταν με τα ξενοδοχεία και έπαιρναν τους επιβάτες για να τους μεταφέρουν στον προορισμό τους. Μάλιστα ο ξενοδόχος έπαιρνε έξτρα  40 ευρώ , τα οποία ζήτησε από τους πελάτες για να τους βρει δύο ταξί . Όπως είπε στους τουρίστες ,έπρεπε να βρει ταξί γιατί δεν υπάρχουν!»

Χειροπέδες στους δύο

 Σύμφωνα με την καταγγελία του κ.Σμυρνιωτάκη αμέσως ενημέρωσαν για τα «πειρατικά» ταξί το αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου και  συνέλαβαν τους δύο οδηγούς με την αυτόφωρη διαδικασία, παρουσία μέλους του Δ.Σ του συλλόγου των ταξιτζήδων. Ευτυχώς αυτή τη φορά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα ,γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί ταξί αντιδρούν με οργή καθώς βλέπουν οδηγούς μη σχετικούς με το επάγγελμα και χωρίς άδεια, να τους παίρνουν με θράσος τη δουλειά όπως λένε.  

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με την καταγγελία και οι τουρίστες που πλήρωσαν … «χρυσάφι» τη διαδρομή για να φτάσουν στον προορισμό τους, έδωσαν σχετική κατάθεση πριν αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Οι ξένοι επισκέπτες άφησαν πίσω τους την Κρήτη μάλλον με προβληματισμό ,για το καθεστώς αναρχίας που αντίκρισαν και τον παραλογισμό των γεγονότων ,των οποίων έγιναν μάρτυρες .

Και δεύτερος παπάς!

Μάλιστα μετά τον πρώτο παπά για τον οποίο είχε γράψει το neakriti.gr ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες προέβαινε σε υποκλοπή μεταφορικού έργου από τους ταξιτζήδες, τώρα εμφανίστηκε δεύτερος. Όπως πάντα υποστηρίζει ο κ.Σμυρνιωτάκης «είδα και δεύτερο παπά ο οποίος μετέφερε πελάτες. Όταν τον ρώτησα "πως πάει η δουλειά;", μου απάντησε ότι πάει εκδρομή στο Λασίθι. Τον ξαναρώτησα "γιατί μας παίρνει το ψωμί;" και εκείνος …έβρισε!»

Το φαινόμενο των πειρατικών ταξί είναι πλέον καθημερινό ,και ΙΧ ακόμη και αγροτικά επιστρατεύονται για να μεταφέρουν παράνομα πελάτες. Το μεγάλο «παζάρι» δε, εκτυλίσσεται σύμφωνα με τους ταξιτζήδες στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη τους ελέγχους ,ενώ ενήμερη για θέμα είναι η Εισαγγελία που ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για να παρέμβει.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News