default-image

710 εκατομμύρια έφθασαν οι χρήστες του ίντερνετ στην Κίνα!

Επιστήμη
710 εκατομμύρια έφθασαν οι χρήστες του ίντερνετ στην Κίνα!

Στα 710 εκατομμύρια έφθασε τον Ιούνιο ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου στην Κίνα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 51,7% του συνολικού πληθυσμού, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 3,1 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα το Κέντρο Πληροφόρησης Διαδικτύου της Κίνας (CNNIC).

Ο αριθμός των νέων χρηστών στη χώρα ανήλθε στα 21,3 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,3% συγκριτικά με τα τέλη του 2015. Όπως επισημαίνει η έκθεση, 191 εκατομμύρια άτομα, σχεδόν το 27% του συνολικού αριθμού των χρηστών του διαδικτύου, προέρχονται από μη αστικές περιοχές, αποτυπώνοντας μια τεράστια διαφορά 35,6% στο ποσοστό διείσδυσης του ίντερνετ μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των ατόμων που σερφάρουν στο διαδίκτυο μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, έφθασε τα 656 εκατομμύρια, περίπου στο 92,5% των χρηστών του διαδικτύου. Κατά μέσο, οι χρήστες περνούν 3,8 ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, χρόνος που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 0,3 της ώρας έναντι του 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News