Ειδήσεις

Γούβες: Λύση στο πρόβλημα με το Βιολογικό παρά τα παράπονα

Έτοιμος μετά από προσπάθεια του Δήμου Χερσονήσου και της ΔΕΥΑΧ είναι ο νέος Βιολογικός στις Γούβες, που αναμένεται να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ κ. Αργυράκης μιλώντας στο neakriti.gr, επισήμανε την σημασία του έργου καθώς και την σκοπιμότητα να ολοκληρωθεί άμεσα: «Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας αξίας περίπου 10.000.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γίνεται με τον σχεδιασμό του Δήμου. Αναμένεται να εξυπηρετήσει το παραλιακό μέτωπο των Γουβών αλλά και τους οικισμούς της ενδοχώρας. Βρισκόμαστε σε στάδιο δοκιμαστικής λειτουργίας περιμένοντας την ΔΕΗ να εγκαταστήσει τον υποσταθμό για την εκκίνηση του αντλιοστασίου. Είναι ένα έργο που δεν έχει να κάνει μόνο με την τουριστική αναβάθμιση και την ανταγωνιστικότητα της περιοχής αλλά κυρίως με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Τοπικές αντιδράσεις για τον υποσταθμό

Το θέμα που ανακύπτει και είναι κάτι που σχολιάζουν κάτοικοι της περιοχής, είναι το γεγονός ότι ένας υποσταθμός της ΔΕΗ (δίστηλο) στον κεντρικό δρόμο των Γουβών, θα επιβαρύνει την ήδη δύσκολη διέλευση των οχημάτων, λόγω όγκου που καταλαμβάνει. Επίσης όπως αναφέρουν πάντα οι κάτοικοι, υπάρχει ο φόβος ατυχήματος λόγω της υψηλής τάσης.

Στα λεγόμενα των κατοίκων απάντησε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης, ο οποίος θέλησε να ρίξει τους τόνους και να κατευνάσει τα πνεύματα μιλώντας στο neakriti.gr.

O κ. Μαστοράκης, αναφέρει πως έχουν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και μετά από εξονυχιστική μελέτη δεν υπάρχει άλλο πιθανό σημείο που να εξυπηρετεί τον Βιολογικό καθαρισμό και να βολεύει για την τοποθέτηση του υποσταθμού.


«Αναζητήθηκε ακόμα μία λύση να μπει εντός ιδιοκτησίας ακριβώς απέναντι, αλλά υπήρχε αρνητική απάντηση. Επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Όμως έχουμε πάρει όλα τα σχετικά μέτρα για την κυκλοφοριακή ρύθμιση απαγορεύοντας το πάρκινγκ στο σημείο  και με ειδικά κολωνάκια. Επίσης ο υποσταθμός δεν είναι υψηλής τάσης παρά τα όσα λέγονται και δεν ενέχει κίνδυνο ατυχήματος, λόγω ειδικών μετασχηματιστών. Ο δήμος Χερσονήσου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή και ολοκληρωμένη κατασκευή της μονάδας Βιολογικού καθαρισμού, που αποτελεί σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα μετά την ρευματοληψία για το αντλιοστάσιο ο Βιολογικός αναμένεται να λειτουργήσει την επόμενη ημέρα».

Πάντως όλα δείχνουν ότι ένα έργο πνοής ολοκληρώνεται αισίως στις Γούβες, αναβαθμίζοντας μια άκρως τουριστική περιοχή ειδικά σε ένα χρονικό σημείο που οι ροές των επισκεπτών στο νησί μας δείχνουν να ενδυναμώνονται.

Για το λόγο αυτό, συνεργείο της ΔΕΗ βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στο σημείο εκτελώντας εργασίες κατασκευής του υποσταθμού που θα θέσει σε λειτουργία το αντιοστάσιο και κατ΄ επέκταση τον Βιολογικό καθαρισμό.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια