default-image

Υπέρ της συμμετοχής των Ρώσων ο Μπαχ

Σπορ
Υπέρ της συμμετοχής των Ρώσων ο Μπαχ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επικεφαλής του Ολυμπιακού κινήματος, Τόμας Μπαχ υπερασπίστηκε την απόφαση της ΔΟΕ να μην προχωρήσει σε ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Τόμας Μπαχ υπερασπίστηκε την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να μην προχωρήσει σε ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, τονίζοντας ότι μία τέτοια απόφαση θα ισοδυναμούσε με "πυρηνική βόμβα" και θα οδηγούσε στην καταστροφή.

Μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών της 129ης τακτικής συνόδου της ΔΟΕ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο επικεφαλής του Ολυμπιακού κινήματος επισήμανε ακόμη την ανάγκη για ένα πιο αυστηρό πλαίσιο καταπολέμησης του ντόπινγκ και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μία ολοκληρωμένη πρόταση που θα κατατεθεί από τη ΔΟΕ τον Οκτώβριο.

Αναφερόμενος στο "φλέγον" ζήτημα της Ρωσίας, ο Τόμας Μπαχ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Κάποιοι ζητούσαν τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της ρωσικής Ολυμπιακής ομάδας, πριν καν γίνουν γνωστές οι αποκαλύψεις της έκθεσης ΜακΛάρεν.

Μία τέτοια ολοκληρωτική αποβολή της ρωσικής ομάδας χαρακτηρίστηκε από ορισμένους ως "πυρηνική επιλογή" και οι αθώοι αθλητές θα θεωρούνταν παράπλευρες απώλειες". Και συνέχισε: "Ας φανταστούμε για μία στιγμή τις συνέπειες της "πυρηνικής επιλογής". Το αποτέλεσμα θα ήταν ο θάνατος και η καταστροφή. Δεν είναι αυτή η αποστολή του Ολυμπιακού κινήματος".

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, αναφερόμενος συνολικά στο φαινόμενο της φαρμακοδιέγερσης, τόνισε: "Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι χρειαζόμαστε μία συνολική αναθεώρηση του συστήματος αντιντόπινγκ. Η ΔΟΕ επιθυμεί ένα σύστημα πιο σκληρό και πιο αποτελεσματικό. Αυτό χρειάζεται ξεκαθαρισμένες αρμοδιότητες, περισσότερη διαφάνεια, μεγαλύτερη ανεξαρτησία και καλύτερη εναρμόνιση σε παγκόσμιο επίπεδο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News