default-image

Πανικός για σεισμό 9,1 Ρίχτερ... που δεν έγινε ποτέ!

Κόσμος
Πανικός για σεισμό 9,1 Ρίχτερ... που δεν έγινε ποτέ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αδιαχώρητο επικράτησε σε όλη την Ιαπωνία όταν οι Αρχές σήμαναν εσφαλμένο συναγερμό για σεισμό των 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε το σήμα λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας τοπική ώρα, ανακοινώνοντας ότι ο Εγκέλαδος είχε χτυπήσει με μανία τον Κόλπο του Τόκιο.

Το σήμα ανακλήθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ήταν όμως ήδη αργά: το «Yurekuru», ένα δημοφιλές app προειδοποίησης για φυσικές καταστροφές, είχε ήδη αρχίσει να διαβιβάζει το μήνυμα και πολλοί χρήστες είδαν στην οθόνη του κινητού το μήνυμα «Σεισμός! Σεισμός!»

«Όταν είδα την οθόνη του Yurekuru, ετοιμάστηκα να πεθάνω» έγραψε  ένας χρήστης λίγο αργότερα στο Twitter.

«Εντάξει ήταν λάθος αλλά εγώ πάντως κατατρόμαξα» έγραψε ένας άλλος.

Ορισμένα τρένα στην περιοχή του Τόκιο όπως αναφέρει το in.gr, ακινητοποιήθηκαν για λίγο μετά το συναγερμό.

Εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανέφερε αργότερα ότι αιτία του εσφαλμένου συναγερμού δεν αποκλείεται να ήταν το χτύπημα κεραυνού σε σεισμογράφο.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Yurekuru, τουλάχιστον 5 εκατομμύρια χρήστες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, η οποία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μετά το σεισμό και το φονικό τσουνάμι του 2011.

Η σεισμογόνος Ιαπωνία βρίσκεται στην περιοχή όπου συναντώνται τέσσερις τεκτονικές πλάκες και θεωρείται η καλύτερα προετοιμασμένη χώρα για την αντιμετώπιση σεισμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News