default-image

Γιατί παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ελλάδα
Γιατί παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης .Ο κ. Κοσμάτος στην επιστολή παραίτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προέβη σε καμία σχετική ανακοίνωση .

Ανέλαβε δε καθήκοντα γενικού γραμματέα το Μάρτιο του 2015.

Σύφμωνα με το protothema.gr o  κ. Κοσμάτος είναι πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ (1991), με μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών (1993) και Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996).

Παράλληλα, ο κ. Κοσμάτος από το 1993 είναι δικηγόρος (Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) με αποκλειστική ενασχόληση σε υποθέσεις ποινικού δικαίου.

Έχει έντονη συγγραφική και ερευνητική δραστηριότητα με βιβλία, μελέτες και συμβολές σε συλλογικούς τόμους στα γνωστικά πεδία της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, της διασφάλισης των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών, των ναρκωτικών, του ποινικού δικαίου των ανηλίκων και της μεταχείρισης των κρατουμένων  Έχει διατελέσει μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, όπως της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναμόρφωση των διατάξεων του Κώδικα Νόμων για τα Ναρκωτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News