Ειδήσεις

Μοσχοπωλούσαν "μαϊμού" επώνυμες τσάντες και παπούτσια

Σαρωτικοί έλεγχοι για "μαϊμού" προϊόντα πραγματοποιήθηκαν στη Χερσόνησο και έβγαλαν «λαβράκι». Δεκάδες είδη κατασχέθηκαν , 4 άτομα συνελήφθησαν.

Oι σαρωτικοί έλεγχοι που έγιναν στη Χερσόνησο τις προηγούμενες εβδομάδες φαίνεται ότι όχι μόνο απέδωσαν καρπούς αλλά έβγαλαν «λαβράκι». Όπως έγραψε το neakriti.gr  το τουριστικό θέρετρο είχε βρεθεί στο επίκεντρο πριν εβδομάδες για «μαϊμού» προϊόντα με αποτέλεσμα τα καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο υπό το φόβο των ελέγχων.

Αυτή τη φορά σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί συνοδεία εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων που εκπροσωπούν εταιρίες με επώνυμα είδη πραγματοποίησαν ελέγχους και κατέσχεσαν εκατοντάδες είδη. Τα είδη αυτά οδηγούνται προς καταστροφή αφού οι υπάλληλοι αναγνώρισαν ποιά είδη είναι γνήσια και ποιά όχι. Πρόκειται για "μαϊμού" επώνυμα προϊόντα όπως τσάντες, νεσεσέρ, φουλάρια και παπούτσια.

Χειροπέδες σε 4 άτομα

Μάλιστα συνελήφθησαν 4 καταστηματάρχες οι οποίοι κατηγορούνται για πλημμέλημα και για μια ακόμη φορά ανάστατοι είναι οι έμποροι της τουριστικής περιοχής οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα - απομίμηση που κατακλύζουν την αγορά της περιοχής την «αμαυρώνουν» και τη στιγματίζουν καθώς προκαλούν στους καταναλωτές αμφιβολία και για τα υπόλοιπα προϊόντα.

Οι 4 καταστηματάρχες (49χρονη,  50χρονη, 31χρονη και 56χρονος) κατηγορούνται για για παραβάσεις της νομοθεσίας περί σημάτων και πλαστογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές

Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου Λευτέρης Τρευλάκης που μίλησε στο neakriti.gr «Αρκετοί συνάδελφοι έχουν πρόβλημα με το θέμα αυτό, γιατί αμαυρώνεται η φήμη της περιοχής. Ενώ υπάρχουν καταστήματα που έχουν άδειες και προδιαγραφές για να πωλούν τα προϊόντα, προκύπτει πρόβλημα και σύγχυση με τον καταναλωτή ο οποίος δεν ξέρει ποιο είναι το παραποιημένο προϊόν».

Φωτογραφία αρχείου

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια