default-image

Ταραξίες αναστάτωσαν το κέντρο του Ηρακλείου

Κρήτη
Ταραξίες αναστάτωσαν το κέντρο του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταραξίες αναστάτωσαν τα ξημερώματα της Τρίτης το κέντρο του Ηρακλείου προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες που κατοικούν στην «καρδιά» της πόλης αλλά και ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων.

Μια παρέα 4-5 ανδρών που βρέθηκε στο κέντρο μετά από έντονη λογομαχία πιάστηκε στα χέρια και ακολούθησε συμπλοκή σύμφωνα με τις μαρτυρίες στην οδό Μινωταύρου.

Πολίτες κάλεσαν την αστυνομία αλλά όταν έφτασε το περιπολικό οι θερμόαιμοι είχαν γίνει «καπνός».

Μόνιμες... οι ταραχές στο κέντρο

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου έχουν συνηθίσει πλέον συμπλοκές, φασαρίες και απρόοπτα αλλά αρνούνται πεισματικά να το εγκαταλείψουν για πιο …ήσυχες συνοικίες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του κεντρικού δημοτικού διαμερίσματος Ηρακλείου Μαρία Ανδρονά που μίλησε στο neakriti.gr και ευχήθηκε να ήταν ασήμαντο το πιο πρόσφατο περιστατικό « Όπου υπάρχει νυχτερινή ζωή δεν μπορούμε να αποκλείσουμε παραβατικές συμπεριφορές. Ο δήμος φροντίζει με κάθε τρόπο να συμβάλλει στην αρμονική συνύπαρξη κατοίκων και επαγγελματιών στο κέντρο της πόλης. Έχουμε ένα ζωντανό κέντρο με πολλούς μόνιμους κατοίκους και θέλουμε έτσι να διατηρηθεί . Η κατοικία στο κέντρο της πόλης έχει πολλά πλεονεκτήματα αφού οι πολίτες έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες, καταστήματα και αναψυχή. Καταδικάζουμε όμως τη βία και κάθε περιστατικό που καταγράφεται μας προβληματίζει . Ο δήμος έχει ζητήσει να λειτουργήσει ξανά αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της πόλης, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει δεν μπορεί να στελεχωθεί».

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News