default-image

Λότζια: Εντάσεις, γκρίνιες και αντιπαραθέσεις

Κρήτη
Λότζια: Εντάσεις, γκρίνιες και αντιπαραθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη καθυστέρηση, και αφού πέρασαν 3 ολόκληρες ώρες από την έναρξη της συνεδρίασης, ξεκίνησε να συζητείται λίγο μετά τις 9  στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου  για την περίοδο 2015-2019.

Λόγω ακριβώς της μεγάλης καθυστέρησης, και δεδομένου ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα ήταν το πρώτο αλλά και το βασικότερο θέμα της συνεδρίασης, δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης  , οι ''Ανοιχτοί Ορίζοντες'' και οι ''Ενεργοί Πολίτες'' υπέβαλλαν αίτημα αναβολής της συζήτησης για επόμενη συνεδρίαση του σώματος. 

Το αίτημα μπήκε σε ψηφοφορία από τον πρόεδρο του συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη , για να απορριφθεί αφού η πλειοψηφούσα παράταξη ψήφισε υπέρ της μή αναβολής, ενώ ουδέτερη στάση , δηλώνοντας πως δεν έχει πρόβλημα με το ένα ενδεχόμενο ή το άλλο, κράτησε η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Πριν φτάσουμε στην συζήτηση για το επιχειρησιακό πρόγραμμα , προηγήθηκαν αρκετές στιγμές αντιπαράθεσης και εντάσεων. 

Η αρχή έγινε, με το πρώτο θέμα πρό ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην επαναφορά του βραβείου Ηθικής Τάξεως και ειδικότερα στην τροποποίηση της Επιτροπής που θα απονείμει το βραβείο. 

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν πυρ κατά ριπάς  κατά της αντιδημάρχου Πολιτισμού Αριστέας Πλεύρη, εστιάζοντας σε διάφορες παραμέτρους. Τα βέλη της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στην ανυπόγραφη εισήγηση, στο μή υπαρκτό κατεπείγον χαρακτήρα του θέματος που επικαλέστηκε η δημοτική αρχή, στην έλλειψη όπως είπαν εκπροσώπησης της αντιπολίτευσης στην επιτροπή αλλά και στην πρόβλεψη για έγκριση της απονομής του βραβείου με απλή, και όχι αυξημένη πλειοψηφία, του δημοτικού συμβουλίου.

Στα ''πυρά'' απάντησε σε έντονο ύφος η κ. Πλεύρη, η οποία είχε και ένα προσωπικό ''θερμό'' επεισόδιο με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Γιαλιτάκη. 

Εν μέσω έντασης, ''πυροσβεστική'' λύση έδωσε τελικά ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, προτείνοντας την απόσυρση του θέματος για μελλοντική συνεδρίαση. 

Σφοδρή αντιπαράθεση υπήρξε και με φόντο τη κοινωνική πολιτική του δήμου. Το θέμα έθεσε σε παρέμβαση του ο σύμβουλος των ''Ενεργών Πολιτών'' και γραμματέας του συμβουλίου Αριστείδης Αθανασάκης, ο οποίος κατήγγειλε πολιτικά την δημοτική αρχή για υπαναχώρηση των δεσμεύσεων της, με την ανάθεση μέρους των κοινωνικών δομών σε ΜΚΟ και ειδικότερα στο ίδρυμα Καλοκαιρινού. 

Για ''κυβίστηση'' κατηγόρησε πολιτικά τη δημοτική αρχή και η παράταξη Κουράκη. Από τη πλευρά του ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε της εμπλοκής των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, κάνοντας λόγο για ένα καταξιωμένο ίδρυμα που διαθέτει δυναμικό , μέσα και εμπειρία να δώσει ώθηση στη λειτουργία των κοινωνικών δομών του δήμου.  

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News