Ειδήσεις

Κενό στις βάσεις προκάλεσε πρόβλημα στα δωρεάν φάρμακα

Με προβλήματα ξεκίνησε σήμερα η δωρεάν διάθεση φαρμάκων από ιδιωτικά φαρμακεία για τους άπορους, αφού δεν έχει γίνει η κατάλληλη ενημέρωση των ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων ανάμεσα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), το taxisnet και τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

Το αποτέλεσμα είναι να μην εξυπηρετούνται οι ασθενείς στο σύνολό τους, με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να είναι καθησυχαστικός, ότι θα ξεπεραστούν σύντομα και οι τελευταίες αυτές αρρυθμίες στο σύστημα.

Θα μειωθεί η κίνηση στα φαρμακεία των νοσοκομείων, αφού πλέον και οι ενταγμένοι σε βιβλιάριο απορίας θα μπορούν να εξυπηρετούνται από ιδιωτικά φαρμακεία δωρεάν, καθιστώντας αυτή τη μεταρρύθμιση ως την πιο σημαντική του κυβερνητικού έργου σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των νοσοκομείων θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και οι ΤΟΜΥ (ΤΟπικές Μονάδες Υγείας). Εξασφαλίστηκε μάλιστα μέσω ΕΣΠΑ η πρόσληψη 4.000 εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια