Ειδήσεις

Καταδικάζει η Αρχιεπισκοπή την επίθεση στον Άγ. Δημήτριο

Επίθεση αγνώστων στον Άγιο Δημήτριο Ηρακλείου. "Σεβόμαστε κάθε ελεύθερη άποψη, η οποία εκφράζεται μέσα στα όρια της νομιμότητος" διαμηνύει η Αρχιεπισκοπή.

Επίθεση αγνώστων σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Αυγούστου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο λιμάνι Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι επιτέθηκαν με γκαζάκια, τα οποία ευτυχώς δεν εξερράγησαν, στον ναΐσκο. Ως αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τζάμια του Ιερού Ναού και να προκληθούν υλικές ζημιές. Η Αστυνομία ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από την πλευρά των ουζερί που βρίσκονται πάνω στην πλατεία.

«Σεβόμαστε κάθε ελεύθερη άποψη, η οποία όμως εκφράζεται με σεβασμό και μέσα στα όρια της νομιμότητος», επισημαίνει από την πλευρά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Πρόδρομος Ξενάκης.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί από τον προϊστάμενο της ενορίας Αγίου Δημητρίου, πατήρ Εμμανουήλ Ζερβάκη, για το περιστατικό. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης αποδοκιμάζει κάθε μορφή βίας. Εκφράζομε τη θλίψη μας. Ο τόπος μας έχει μια ιστορία και παράδοση, η οποία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους. Σεβόμαστε κάθε ελεύθερη άποψη, η οποία όμως εκφράζεται με σεβασμό και μέσα στα όρια της νομιμότητος. Η Εκκλησία δίδει το μήνυμα της ειρήνης, της καταλλαγής και του αλληλοσεβασμού. Η αστυνομία έχει καταγράψει και αναλάβει την έρευνα του περιστατικού».

Σχόλια