default-image

Αυστηρό μήνυμα: Εμπρηστές δεν θα κάνουν τη γη μας οικόπεδα

Κρήτη
Αυστηρό μήνυμα: Εμπρηστές δεν θα κάνουν τη γη μας οικόπεδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστηρό μήνυμα του δημάρχου Αγίου Βασιλείου - που μίλησε στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στα Σαχτούρια κι έφτασε μέχρι την Αγία Γαλήνη- σε όποιον ευθύνεται ,πως η περιοχή δεν πρόκειται να οικοπεδοποιηθεί.

Σύμφωνα με το Γιάννη Ταταράκη «Πρέπει να καταλάβει αυτός ή αυτοί, αν πρόκειται για εμπρησμό πάλι, πως η περιοχή δεν πρόκειται να οικοπεδοποιηθεί και συνεπώς είναι δώρων άδωρο να μας καίει κάθε χρόνο», ανέφερε ο δήμαρχος.

«Η περιοχή δεν πρόκειται να οικοπεδοποιηθεί»

Μάλιστα στην παρατήρηση της δημοσιογράφου αν με τα λεγόμενά του ο δήμαρχος φωτογραφίζει κάποιον συγκεκριμένο, εκείνος επεσήμανε πως στην τρίτη πια θητεία του ως δήμαρχος  έχει ζήσει ξανά παρόμοιες καταστάσεις και γνωρίζει καλά τα πράγματα.

 Ωστόσο, όπως ανέφερε, αρμόδια για να αποφανθεί για το αν πρόκειται ή όχι για εμπρησμό είναι μόνο η Πυροσβεστική υπηρεσία που ήδη έχει ξεκινήσει τις έρευνες.

Έκαψε 25.000 -30.000 στρέμματα

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο είναι η φωτιά στο νότο του Ρεθύμνου, ωστόσο οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες , πάνω από 25.000 με 30.000 στρέμματα γης έχουν καεί με τις ζημιές σε  υποδομές δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης καθώς επίσης και τμήματα οδοστρώματος από περιφερειακές και κεντρικές οδικές αρτηρίες να έχουν θέσει σε συναγερμό το δήμο.

Κάποια θερμοκήπια έχουν καεί ολοσχερώς ενώ ζημιές έχουν υποστεί και αρκετά τουριστικά καταλύματα.

«Μοιάζει με κρανίου τόπο», ανέφερε ο δήμαρχος.

Ήδη όπως είπε ο δήμαρχος έχει αρχίσει η αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου καθώς η περίοδος είναι κρίσιμη όχι μόνο για τις τουριστικές περιοχές αλλά και για τις καλλιέργειες.

Αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές

Ο κ. Ταταράκης ανέφερε πως υπήρξε ήδη επικοινωνία του με τον  υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος είναι έτοιμος να αποδεσμεύσει ένα κονδύλι προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες του δήμου.

Παράλληλα, όπως είπε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, σήμερα θα στείλει αίτημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τις γεωργικές υπηρεσίες ώστε να προχωρήσει το θέμα των αποζημιώσεων".

Ρεπορτάζ: Μαίρη Καριωτάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News