default-image

"Ποδαρικό" για τον Αύγουστο με 39άρια και βουτιές

Κρήτη
"Ποδαρικό" για τον Αύγουστο με 39άρια και βουτιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ υψηλές θερμοκρασίες μπαίνει ο Αύγουστος με τον υδράργυρο τοπικά να σκαρφαλώνει εως και τους 36 βαθμούς Κελσίου και τους τυχερούς αδειούχους -που παραδοσιακά σχεδιάζουν τις αποδράσεις τους το μήνα αυτό- να επωφελούνται από τον καλό καιρό.

Συγκεκριμένα στις Μοίρες ανεβαίνει το θερμόμετρο στους 34 βαθμούς  τη Δευτέρα και σταδιακά εως την Τετάρτη φτάνει εως του 39 βαθμούς Κελσίου.

Και στην Παλαιόχωρα εως την Τετάρτη , οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες θα  βρουν καταφύγιο δροσιάς στις παραλίες καθώς το θερμόμετρο θα "δείξει" 37 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ηράκλειο οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες και οι πιο ζεστές μέρες θα είναι η Τρίτη και η Τετάρτη οπότε και το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Πιο δροσερά τα βόρεια παράλια

Αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, αίθριος είναι ο καιρός στο Ηράκλειο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι ο καιρός παραμένει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 27 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Ίδιο το σκηνικό και στα Χανιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αίθριος ο καιρός στο Ρέθυμνο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Εως τους 35 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει το θεμρόμετρο την Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο.

Ρεπορτάζ : Μαίρη Καριωτάκη - Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News