default-image

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Κρήτη
Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα στη Κρήτη προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Την προσοχή των πολιτών εφιστούν οι αρχές υπενθυμίζοντας πως βρισκόμαστε στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου και ήδη έχουν καεί δεκάδες στρέμματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο νότο του Ρεθύμνου, που έκαιγε για περισσότερες από 48 ώρες. Ωστόσο οι καταστροφές που άφησε πίσω της είναι πολύ μεγάλες. Σύμφωνα με μία τις πρώτες εκτιμήσεις είναι πάνω από 25.000 με 30.000 στρέμματα.

Επίσης, έχουν καταστραφεί βοσκότοποι, ελαιώνες, αγροτικές και κτηνοτροφικές υποδομές, δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης καθώς επίσης και τμήματα οδοστρώματος από περιφερειακές και κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός σε επικοινωνία με τον δήμαρχο δεσμεύτηκαν για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, την αποκατάσταση λειτουργίας των υποδομών και τη βοήθεια προς το δήμο ώστε να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες έχει να διαχειριστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News