Ειδήσεις

Προ των πυλών ο θρησκευτικός τουρισμός στην Κρήτη - photos

Μετά από 3 χρόνια ενεργοποιείται το πρωτόκολλο Συνεργασίας που είχε υπογραφεί από το υπουργείο Τουρισμού με την Εκκλησία της Κρήτης το 2013, με στόχο την συντονισμένη και στοχευμένη ανάπτυξη, προώθηση και προβολή του Θρησκευτικού - Προσκυνηματικού Τουρισμού.

Το υπουργείο Τουρισμού φαίνεται να επενδύει πλέον στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού τουρισμού.

Ιερά Μονή Αρετίου στο Μιραμπέλλο

Στόχος η προσέλκυση επισκεπτών από Ρωσία και από Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι επιθυμούν να έλθουν σε επαφή με μια διαφορετική όψη του νησιού, αυτήν την Ορθοδοξίας, με επισκέψεις σε Εκκλησίες, σε μοναστήρια, παρεκκλήσια, ιερούς ναούς της βυζαντινής περιόδου, με απαράμιλλα ξυλόγλυπτα τέμπλα, θαυμάσιες εικόνες και άλλα θρησκευτικά μνημεία.

Άγιος Μύρωνας στο ομώνυμο χωριό

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση στο υπουργείο με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, θα υπάρξουν δράσεις για την προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.

Παναγία Γκουβερνιώτισσα στις Ποταμιές

Πάντως, η Εκκλησία της Κρήτης έχει προετοιμαστεί για το όλο εγχείρημα, καθώς έχει καταγράψει όλα αυτά τα Χριστιανικά μνημεία, τα οποία παρουσιάζονται σε βιβλία στην Αγγλική και Ρωσική γλώσσα, ενώ από πέρυσι η Εκκλησία της Κρήτης έχει δημιουργήσει διαδικτυακή πύλη για την Ορθόδοξη Κρήτη.

Μονή Καψά στην Ιεράπετρα

Εξίσου σημαντικές είναι οι προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης προς αυτήν τη κατεύθυνση, με τη δυναμική συμμετοχή της σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στη Μόσχα.

Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς στα Χανιά

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

(Κεντρική φωτογραφία: Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνη)

Σχόλια