Ειδήσεις

Ο δήμαρχος… άλλαξε τα… φώτα στους δημότες! (video)

Όχι δεν πρόκειται για δημοτικά τέλη, αλλά για σύγχρονο δημοτικό φωτισμό με λαμπτήρες LED, έργο που θα επεκταθεί σε όλο τον δήμο Μαλεβιζίου ο οποίος πρωτοπορεί σε επίπεδο χώρας.   

Ο φωτισμός εντυπωσιακός, με την ευρύτερη περιοχή να φωτίζεται για τα καλά σε αντίθεση με άλλους κεντρικούς δρόμους άλλων δήμων, όπου κυριαρχεί το σκοτάδι.

Μετά την ένταξη του σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ο δήμος Μαλεβιζίου, κίνησε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και αναδείχθηκε ανάδοχος, ο οποίος θα αναλάβει παράλληλα τη συντήρηση τους για 8 χρόνια ενώ σε περιπτώσεις που χρειαστεί αντικατάσταση λαμπτήρων, αυτό θα πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών!

Με το έργο αυτό, αναβαθμίζεται η ποιότητας ζωής των πολιτών, βελτιώνονται οι συνθήκες οδικής ασφάλειας ενώ εξοικονομούνται πόροι από το δημοτικό ταμείο, καθώς θα προκύψει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 55%.

Τα σύγχρονα αυτά φωτιστικά έχουν τοποθετεί σε Αμμουδάρα, Γάζι, Αγία Πελαγία, Τύλισο και Κρουσώνα ενώ το επόμενο διάστημα θα επεκταθούν σε όλο τον δήμο.

Από την εξοικονόμηση ενέργειας θα πληρώνεται ο εργολάβος, ενώ ο δήμος Μαλεβιζίου δεν θα χρειάζεται να αγοράζει ούτε λάμπες, γλιτώνοντας έτσι επιπλέον δαπάνες 150.000 ευρώ, το χρόνο.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια