Ειδήσεις

Εδώ παρανομεί καθημερινά το "μισό" Ηράκλειο (photos)

Εικόνες καθημερινής παραβατικότητας καταγράφονται σε δρόμο στο Ηράκλειο, όταν οι οδηγοί περνούν σε κόμβο με κόκκινο εις βάρος της κυκλοφορίας.

Τι 'χες Γιάννη... τι 'χα πάντα! Έλληνας ή ελληνάρας οδηγός και μόνον θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτό το συνονθύλευμα πολυεπεγηξηματικού ΚΟΚ και κατασκευαστικού μπερδέματος σε δρόμο. Σύνθημα όλων; Οδηγούμε με συνεννόηση!

Καθημερινός βραχνάς για όσους επιθυμούν να οδηγήσουν με ασφάλεια -όσοι έχουν απομείνει- αποτελεί ο μεγάλος κόμβος επί της Λεωφόρου Κνωσού. Χιλιάδες είναι οι οδηγοί που παρανομούν, περνώντας -θεωρώντας- με πράσινο, ενώ στην πραγματικότητα είναι πιο κόκκινο και από... ζενίθ θερμομέτρου!

Όχι μόνο παρανομούν, αλλά αρκετοί είναι αυτοί που καθυβρίζουν, φωνάζουν, χειρονομούν και πράττουν κάθε ικανή κίνηση που επιβεβαιώνει την καταγωγή μας βάσει των λεγομένων του Δαρβίνου.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του neakriti.gr, στην κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Κνωσό -όπου παρατηρείται- το πρόβλημα επί της ουσίας, υπάρχουν δύο φανάρια. Το ένα είναι πράσινο και επιτρέπει την διέλευση της δεξιάς λωρίδας και της μεσαίας ευθεία προς την Κνωσό, ενώ το άλλο είναι κόκκινο και απαγορεύει την κίνηση προς τα αριστερά στην είσοδο της εθνικής οδού αλλά ΚΑΙ την εμπροσθοχώρηση στο κέντρο του κόμβου.

Αυτό όμως είναι κάτι που οι περισσότεροι είτε αγνοούν είτε κάνουν ότι δεν κατέχουν... Δεν χρειάζεται άλλωστε ειδικές γνώσεις του ΚΟΚ, ή να είναι τροχονόμος κανείς για να καταλάβει τη σήμανση.

Μάλιστα στη φωτογραφία φαίνεται στο βάθος και κάποιος ο οποίος έχει προλάβει να παρανομήσει, μπαίνοντας αρκετά νωρίτερα από τους υπολοίπους στην στροφή της εθνικής.

Κλείνουν το ρεύμα από την εθνική!

Αρκετά προχωρημένη οδηγική συμπεριφορά θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε, ειδικά όταν αυτοί που μπαίνουν στο κέντρο του κόμβου, κλείνουν το δρόμο σε αυτούς που έρχονται από την έξοδο της εθνικής οδού.

Δε λείπουν βέβαια και τα "γαλλικά" αλλά και τα συχνά κορναρίσματα όταν η μεσαία αυτοδημιούργητη λωρίδα αποκλείει ολόκληρο τον κόμβο. Αφού και τα οχήματα εξ' αριστερών εμποδίζονται και εμποδίζουν ταυτόχρονα όσους έρχονται από το ρεύμα της Κνωσού!

Το απόλυτο οδηγικό αλαλούμ, με την Τροχαία πολλές φορές που βρίσκεται στο σημείο να κόβει κλήσεις μετά σειρήνων και ειδοποιήσεων! Μάλιστα μαθαίνουμε ότι από το "γράψιμο" δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι ίδιοι αστυνομικοί ως ιδιώτες που ξεχάστηκαν και παρανόμησαν. Τα παρακάλια δεν έπιασαν, με την παρουσία της Τροχαίας να κρίνεται καθημερινά άκρως επιβεβλημένη και πιο εμφατική από ποτέ.

Ένας κόμβος "πνεύμονας" κυκλοφορίας, απειλείται καθημερινά με μπλοκάρισμα, με την ευθύνη να μοιράζεται μεταξύ ασυνεννοησίας και... καπετανιάς!

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια