default-image

Και η Άρση Βαρών της Ρωσίας εκτός Ολυμπιάδας

Σπορ
Και η Άρση Βαρών της Ρωσίας εκτός Ολυμπιάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία άρσης βαρών, ανακοίνωσε πως αποκλείει ολόκληρη την ομάδα άρσης βαρών της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η IWF «η αξιοπιστία του αθλήματος της άρσης βαρών έχει πληγεί πολλές φορές και σε πολλά επίπεδα από τους Ρώσους. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η αποβολή τους από τους Ολυμπιακούς προκειμένου να προστατευτεί το άθλημα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην τελευταία ενημέρωση των entry lists των Αγώνων, η Ρωσία είχε οκτώ αθλητές και αθλήτριες. Μετά τον αποκλεισμό, οι κάρτες δόθηκαν σε Αλβανία, Γεωργία και Μολδαβία όσον αφορά στις γυναίκες και Βέλγιο, Κροατία, Μογγολία, Σερβία και Ελ Σαβαδόρ στους άνδρες.

Να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός των οκτώ αθλητών αποφασίστηκε με βάσει τα κριτήρια της ΔΟΕ. Οι αθλήτριες Κασιρίνινα και Ρομανόβα έχουν ιστορικό χρήσης απαγορευμένων ουσιών, ενώ από τους υπόλοιπους έξι, τα ονόματα των τεσσάρων αναφέρονται στην έκθεση Μακλάρεν. Οι υπόλοιποι δύο αποκλείστηκαν λόγων των μαζικών κρουσμάτων της Ρωσίας κατά την περίοδο πρόκρισης.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που παίρνουν τις κάρτες, όπως ανακοίνωσε οι παγκόσμια ομοσπονδία έχουν εξεταστεί κατά τη διάρκεια της περιόδου της πρόκρισης και βρέθηκαν καθαροί. Ωστόσο όμως θα επανεξεταστούν πριν αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς.

Πηγή: <<<http:// www.sportsfeed.gr>>>

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News