Ειδήσεις

Βγήκαν τα αποτελέσματα για τους παιδικούς του Ηρακλείου

Ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες με τα ονόματα των παιδιών που θα φοιτήσουν το Σεπτέμβριο στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου. Οι προσωρινοί πίνακες περιλαμβάνουν 300 ονόματα νέων εγγραφών και 550 επανεγγραφών. Οι πίνακες θα οριστικοποιηθούν μόλις βγουν τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ και ελεγχθουν τα δικαιολογητικά των εισακτέων.

Για το σκοπό αυτό πρέπει τόσο οι επιτυχόντες, όσο και οι ισοβαθμούντες να αποστείλουν ταχυδρομικώς από την 1η ως τις 10 Αυγούστου τα δικαιολογητικά τους στην διεύθυνση: ΔΟΠΑΦΜΑΗ, Μάρκου Παπαδοπούλου 4, Χανιώπορτα, Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης. Τυχόν απορίες των ενδιαφερόμενων μπορούν να λυθούν τηλεφωνικά στο 2810-300100, ενώ τυχόν ενστάσεις κατατίθενται στον Οργανισμό, αφού βγουν τα οριστικά αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ είχε επιλέξει να μη συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά των ενδιαφερόμενων προκαταβολικά, ως μέτρο για την πάταξη της γραφειοκρατίας. Έβαλε, απλά, τους γονείς να δηλώσουν "με το λόγο τιμής" τα απαραίτητα και εφοσον προκρίνονταν από τη φάση της προεπιλογής, τότε και μόνο τότε θα τους ζητούσε δικαιολογητικά. Εννοείται πως εάν από την προσκόμισή τους διαφανεί ψευδής ισχυρισμός, τότε το παιδί θα αποκλειστεί από τους πίνακες των οριστικών εγγραφών.

Οι οριστικοί πίνακες αναμένεται να εκδοθούν την 1η Σεπτεμβρίου, αφού συνυπολογιστουν - συνεκτιμηθούν τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ. Ως γνωστό οι ενδιαφερόμενοι είχαν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση τόσο μέσω ΕΣΠΑ, όσο και μέσω της διαδικασίας του Δήμου Ηρακλείου. Κάποιοι δεν αποκλείεται να έχουν προκριθεί μέσω και των 2 διαδικασίων, ωστόσο η θέση που θα καταλάβουν θα είναι μια. Πρέπει, λοιπόν, μετά που θα βγουν τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ στις 24 Αυγούστου, να επιλέξουν ποια από τις δύο θέσεις θα κρατήσουν, ώστε κάποιος άλλος να πάρει τη θέση που "απορρίπτουν".

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το ΕΣΠΑ ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου, ενώ τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν στις 17 Αυγούστου. Τα οριστικά αποτελέσματα του ΕΣΠΑ θα ανακοινωθούν στις 24 Αυγούστου, οπότε και οι γονείς με τα βάουτσέρ τους στο χέρι θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε όποιον από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου επιθυμούν για να εγγράψουν το παιδί τους.

Αυτές οι νέες προδιαγραφές του ΕΣΠΑ, ενδεχεται να δημιουργήσουν προβλημα το Σεπτέμβριο στους παιδικούς σταθμούς, όπου η προσφορά θα είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Κι αυτό γιατί ενώ παλιά, κάθε γονέας ήξερε εκ των προτέρων σε ποιο παιδικό "πέτυχε" το παιδί του, τώρα κάθε γονέας μπορεί θεωρητικά να εγγράψει το παιδί του σε όποιο παιδικό σταθμό επιθυμεί. Το γεγονός έχει αγχώσει τους αρμόδιους του Δήμου Ηρακλείου που προσπαθούν να δουν πως θα επιλέξουν τα παιδιά που θα μείνουν εκτός από έναν παιδικό σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης. Από την πλευρά της ΕΕΤΑΑ δεν έχουν δοθεί κάποιου τύπου οδηγίες, ενώ στις πρώτες σκέψεις των υπευθύνων είναι να προτείνεται στους "πλεονάζοντες" η μετακίνηση σε όμορο παιδικό σταθμό με κενές θέσεις ΕΣΠΑ...

ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μεγάλη μέρα για τους 48

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελεσματα της διαδικασίας επιλογής των 48 ατόμων που θα προσληφθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου. Για τις συγκεκριμένες θέσεις είχαν γίνει χιλιάδες αιτήσεις. Τα αποτελέσματα αναμένεται να  αναρτηθούν τόσο στο σάιτ του Δήμου Ηρακλείου, όσο και στο σάιτ του Οργανισμού. Υπενθυμίζουμε πως τα αποτελέσματα αφορούν σε 15 θέσεις ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, 20 ΔΕ Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων, 3 ΔΕ Μαγείρων και 10 θέσεις ΥΕ Εργατών Καθαριότητας.

Οι προσωρινοί πίνακες εγγραφής Βρεφών και Νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς για το 2016-17 στο site του Δήμου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια