default-image

Ο Σμαραγδής ψάχνει άνδρες με γένια, γυναίκες χωρίς ανταύγιες

Πολιτισμός
Ο Σμαραγδής ψάχνει άνδρες με γένια, γυναίκες χωρίς ανταύγιες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον Καβάφη, τον Ελ Γκρέκο και τον Βαρβάκη, ο Γιάννης Σμαραγδής θα καταπιαστεί με τον μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, στη νέα ταινία που ετοιμάζει. Πολλά από τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κρήτη, με κορυφαίους ηθοποιούς, ορισμένων εκ των οποίων τα ονόματα έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Θα πρωταγωνιστήσουν, λοιπόν, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, που θα ερµηνεύσει τον συγγραφέα σε νεαρή ηλικία, η Μαρίνα Καλογήρου στην οποία έχει δοθεί ο ρόλος της πρώτης συζύγου Καζαντζάκη, Ελένης, η Ζέτα ?ούκα που θα παίξει τη Μελίνα Μερκούρη, ο Θοδωρής Αθερίδης που θα παίξει το Ζορµπά και ο Στάθης Ψάλτης, στον οποίο έχει δοθεί ρόλος ιερέα.

Βεβαίως, μια ταινία δε μπορεί να γυριστεί μόνο με πρωταγωνιστές. Χρειάζονται και βοηθητικοί ηθοποιοί, για τους οποίους ψάχνει ο Γιάννης Σμαραγδής. Και για να τους βρει πραγματοποιεί ακρόαση στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016, στη Σχολή «Χορεύειν, Γωγώ Παντελοπούλου», οδός Ούλωφ Πάλμε 34.  

Η οντισιόν θα γίνει από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ, με υπεύθυνο τον Ηρακλειώτη σκηνοθέτη Μανώλη Τσελεντάκη. Όπως εκτιμά ο Γιάννης Σμαραγδής, θα χρειαστούν γύρω στα 40 με 50 άτομα, περισσότεροι άνδρες από γυναίκες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν ηλικίες από 20 χρονών ως 60, υπάρχει ωστόσο μια βασική προϋπόθεση για το κάθε φύλο: Οι μεν άνδρες πρέπει να έχουν γένια και μουστάκι. Οι δε γυναίκες πρέπει να είναι μελαχρινές ή καστανές, χωρίς χρωματικές ανταύγειες στα μαλλιά τους.

Ας μην ξεχνάμε πως οι σκηνές που θα γυριστούν στην περιοχή του Ηρακλείου θα αναπαραστήσουν την εποχή του 1900: Οι γυναίκες είναι λιγότερες, καθώς οι άνδρες είναι εκείνοι που κυκλοφορούν περισσότερο. Οι ανταύγιες και οι βαφές μαλιών δεν έχουν εφευρεθεί. Οι άνδρες έχουν τα γένια τους μακριά σε ένδειξη πένθους για την Κρήτη που δεν έχει ακόμα ελευθερωθεί από τους Τούρκους...

Επιπλέον, ο Γιάννης Σμαραγδής ψάχνει ένα άνδρα που να ξέρει να ιππεύει στο Ηράκλειο, καθώς επίσης γυναίκες άνω των 50 ετών και παιδιά έως και 15 ετών στον Άγιο Νικόλαο. Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή για το Νίκο Καζαντζάκη, αλλά θέλουν να ρωτήσουν κάτι πριν την οντισιόν, το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχει δοθεί είναι το: 2810/284.776.

ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ

Ξεκινούν τον άλλο μήνα...

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν από τα Αστερούσια την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Έχουν επίσης προγραμματιστεί γυρίσματα στο λιμάνι του Ηρακλείου, με φόντο τον Κούλε. Η σκηνή θα στηθεί εκεί που είχε στηθεί και όταν "γυριζόταν" ο Ελ Γκρέκο. Αυτή τη φορά στη σκηνή θα έχει στηθεί μεγάλο γλέντι, επειδή ελευθερώθηκε η Κρήτη από τους Τούρκους.

Στα όμορφα Χανιά ο Γιάννης Σμαραγδής, έχει επιλέξει τρία διαφορετικά σημεία στην παλιά πόλη, πίσω από το λιμάνι. Καπού εκεί θα υπάρχει και ένα παλιό σπίτι, με το εσωτερικό του μεταμορφωμένο σε σπίτι της οικογένειας Καζαντζάκη. Στην ταινία θα εμφανίζεται συμβολικά ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος στην αρχή και στο τέλος του έργου...

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News