Ειδήσεις

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ στο Ηράκλειο - Τι λέει για το πραξικόπημα

Μεγάλο πλήγμα υπέστη ο Τουρκικός στρατός, στο επιχειρούμενο πραξικόπημα, όπως δήλωσε από το Ηράκλειο και με αποκλειστική του δήλωση ο αρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης ο οποίος εξέφρασε παράλληλα τον έντονο προβληματισμό τους για τις μελλοντικές κινήσεις του τουρκικού στρατού, στην προσπάθεια του να ανακτήσει το γόητρο του.

«Παρά τα όσα συμβαίνουν στη κοινωνία μας, ο στρατός κρατιέται όρθιος, κάτι που οφείλεται στο φιλότιμο του Έλληνα», σύμφωνα με τον Αρχηγό του ΓΕΣ, που βρίσκεται στο νησί μας, προκειμένου να παραστεί στο μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων και Αεροπόρων στο Μάλεμε Χανίων.

Ο κ. Τελλίδης σχολίασε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και τα όσα ακολούθησαν στη γείτονα χώρα εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για το μέλλον.

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ αναφέρθηκε στη μικρή αύξηση προσφύγων και στη συνεισφορά του στρατού στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που γίνεται στη χώρα μας. Ο Βασίλης Τελλίδης επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, όπου συζήτησε εκκλησιαστικά θέματα αλλά και ζητήματα που μαστίζουν την κοινωνία, με φόντο την οικονομική κρίση. 

Ενώ επόμενος σταθμός του αρχηγού του ΓΕΣ ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, όπου είχε συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διοικητής της ΣΕΑΠ και ο Διοικητής της Μεραρχίας Κρητών στα Χανιά.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια