default-image

Συλλήψεις για παράνομη μετανάστευση και ληστείες σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο

Ελλάδα
Συλλήψεις για παράνομη μετανάστευση και ληστείες σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες της ληστείας που έγινε χθες Πέμπτη, το βράδυ, σε βάρος 49χρονου Χιώτη, μέσα στο σπίτι του, στην πόλη της Χίου.

Πρόκειται για 24χρονο, Αλγερινό μετανάστη, που μπήκε με τον καταζητούμενο 40χρονο, Αλγερινό επίσης συνεργάτη του, στο σπίτι και πήραν χρυσά κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 7.000 ευρώ.

Ακολούθησε συμπλοκή με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, που τους αντιλήφθηκε και τότε ο ένας από τους δύο του επιτέθηκε με μαχαίρι. Μπροστά στο διαφαινόμενο κίνδυνο, το θύμα υποχώρησε και οι δυο ληστές τράπηκαν σε φυγή, παίρνοντας μαζί τους τα κλοπιμαία.

Λίγη ώρα αργότερα, η Αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους δυο δράστες, ο οποίος αναγνωρίστηκε από το θύμα της ληστείας, ενώ αναζητείται ο δεύτερος. Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μέρος των κλοπιμαίων.

Επίσης χθες, συνελήφθη στο Βαθύ της Σάμου, 35χρονος Πακιστανός, ο οποίος κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο συλληφθείς, από τον περασμένο Μάρτιο, διευκόλυνε, έναντι χρηματικής αμοιβής, την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, 11 υπηκόων τρίτων χωρών.

Χθες, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο της Αστυνομίας στους επιβάτες πτήσεων με προορισμό την Αθήνα, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης συνολικά 10 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι στο σύνολο τους επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Πρόκειται για τρία άτομα από το Αφγανιστάν, ένα από το Νεπάλ, ένα από το Κονγκό, ένα από την Ακτή Ελεφαντοστού, ένα από το Μάλι, ένα από τη Σενεγάλη και δύο από το Πακιστάν, όλοι νεαρής ηλικίας.

Τέλος σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη στη Μόρια της Λέσβου ένας 17χρονος μετανάστης από την Αίγυπτο, γιατί σε έλεγχο που έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ένας σιδερένιος λοστός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News