default-image

Τσίπρας: Σημαντικό έργο υποδομής που έχει ιδιοκτήτη τον λαό

Ελλάδα
Τσίπρας: Σημαντικό έργο υποδομής που έχει ιδιοκτήτη τον λαό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής» που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, στην ομιλία του αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων του αερολιμένα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής, ένα έργο υπόδειγμα για το πώς ότα παίρνονται οι κατάλληλες αποφάσεις μπορούν να γίνουν σημαντικά επιτεύγματα», είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι το νέο αεροδρόμιο θα δώσει πνοή σε ένα νησί, το οποίο αποτελεί ισχυρό τοπόσημο για όλες τις διαφημιστικές εκστρατείες για την ανάδειξη της Ελλάδας και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Ανέφερε ακόμη ότι το τελευταίο στάδιο του έργου υλοποιήθηκε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα 102 ημερών και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, ενώ αποτελεί - όπως επισήμανε - «παράδειγμα για το πώς όταν υπάρχει ο συνδυασμός της πολιτικής βούλησης και της θέλησης των πολιτών και των τοπικών φορέων τότε μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα».

Είπε επίσης ότι το έργο όχι μόνο δεν είναι κοστοβόρο, αλλά θα συνεισφέρει στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς το κράτος θα σταματήσει να πληρώνει περίπου 4,2 εκατ. που διέθετε το χρόνο για τη χρηματοδότηση της Πάρου ως άγονης γραμμής. «Τα οφέλη αυτά θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του αεροδρομίου, με προοπτική να φτάσει στα 5.000 τ.μ.», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι πλεόν «ένα ταξιδι αεροπορικό στην Πάρο είναι η καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν», ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας συνολικά ως προορισμός - παρά την κρίση - παραμένει όαση σταθερότητας μέσα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Οι επισκέπτες του νησιού αναμένεται αυξηθούν κατά 150.000 κατ' έτος και η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το νέο αεροδρόμιο δείχνει πως με σύμπνοια μπορεί να γίνουν σημαντικά πράγματα.

Κλείνοντας, τόνισε ότι το έργο «έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τον λαό της Πάρου, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και καμία εξουσία».

Λίγο νωρίτερα ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη η πολιτεία να σκύψει με ενδιαφέρον στην νησιωτική Ελλάδα και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αξιοποιηθεί το κάθε ευρώ του φορολογούμενου πολίτη για την επιστροφή στα νησιά κοινωνικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Εστίασε ιδιαίτερα στην κάλυψη των αναγκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και γνωστοποίησε ότι προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ 2.500 οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν και νησιωτικές ανάγκες.

Ακόμη δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει ο ανασχεδιασμός των ακτοπλοϊκών γραμμών στο σύνολο της νησιωτικής χώρας και η προώθηση υδατοδρομίων ιδιαίτερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου, που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλλά στους πολίτες.

Επεσήμανε ακόμη ότι ενώ υπήρχε η πρόνοια του αεροδιαδρόμου, δεν υπήρχε πρόνοια για την ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων, με συνέπεια τις τελευταίες 100 ημέρες να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να γίνει το νέο αεροδρόμιο γεγονός.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News