Ειδήσεις

Παγίδευε λαγούς αλλά έπεσε στη φάκα

Στη σύλληψη ενός ατόμου που είχε στήσει παράνομα μεταλλικές παγίδες για να πιάνει θηράματα προχώρησαν οι θηροφύλακες  των κυνηγετικών συλλόγων Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Νεάπολης.

Η σύλληψη έγινε την Πέμπτη 28 Ιουλίου μετά από καταγγελία ιδιώτη. Στην καταγγελία αναφερόταν ότι σε αγροτική έκταση υπήρχαν τέσσερα κλουβιά. Οι τρεις από αυτές τις παγίδες ήταν ενεργές ενώ στην τέταρτη υπήρχε μέσα ένας ζωντανός παγιδευμένος λαγός.

Οι θηροφύλακες περιγράφουν το περιστατικό ως εξής «αφού παρακολουθήσαμε για λίγη ώρα, είδαμε και συλλάβαμε το άτομο την ώρα που πήγε να πάρει την παγίδα με τον λαγό. Κατά τον έλεγχο που έγινε στον περιβάλλοντα χώρο της αγροικίας του, η οποία βρίσκεται μέσα στην αγροτική έκταση, βρέθηκε ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο cal 36 νόμιμα δηλωμένο και 22 πλήρη φυσίγγια. Σε ερώτηση μας αν είχε άλλο όπλο μας απάντησε καταφατικά φέρνοντας μια κυνηγετική καραμπίνα cal 12 μέσα σε θήκη δηλωμένη και αυτή, η οποία όμως κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε να μη φέρει το μειωτήρα και να δέχεται πλέον των 3 φυσιγγίων. Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν και το συγκεκριμένο άτομο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου θα του ορισθεί τακτική δικάσιμος. Ο λαγός απελευθερώθηκε στο καταφύγιο του φράγματος Μπραμιανων».

Σχόλια