default-image

Γιατροί θύματα επιτήδειων από τηλεφωνικές απάτες

Κρήτη
Γιατροί θύματα επιτήδειων από τηλεφωνικές απάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνικές απάτες έχουν στήσει επιτήδειοι με θύματα γιατρούς που εργάζονται στα Χανιά και στο Ρέθυμνο από τους οποίους επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα. 

Όπως καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους οι δύο ιατρικοί σύλλογοι, οι δράστες προσποιούνται ότι είναι συγγενείς ή φίλοι γιατρών μελών των συλλόγων για να αποσπάσουν χρήματα για υποθέσεις τους ή καλούν επιχειρηματίες ζητώντας και πάλι χρήματα με πρόφαση τη χορηγία σε συνέδρια ιατρικού ενδιαφέροντος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργο Στεφανάκη, ο ίδιος επαλήθευσε την αλήθεια των κρουσμάτων εξαπάτησης και μάλιστα ανέφερε ότι και στα Χανιά υπάρχουν περιστατικά με υποψήφια θύματα τους εκεί γιατρούς συναδέλφους του. Οι επιτήδειοι είναι καλά ενημερωμένοι με αποτέλεσμα να χρειάζεται προσοχή για να μην πιαστεί κάποιος στην πλεκτάνη. 

Και κατά το παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες ένοχες δραστηριότητες, γι' αυτό και καλούν όποιον πέσει θύμα τέτοιας κοροϊδίας, να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία. Συμβουλεύουν δε, οι ιατρικοί σύλλογοι της δυτικής Κρήτης, αν δεχθεί κάποιος γιατρός ύποπτο τηλεφώνημα, να μην προχωρούν σε καμία χορηγία, εάν δεν διασταυρώσουν την αλήθεια του αιτήματος και παρά τα στοιχεία που τους δίνονται, τα οποία είναι πραγματικά καθιστώντας τη δολοπλοκία αληθοφανή.

Το θράσος των τζογαδόρων αυτών της εξαπάτησης είναι περίσσιο, αφού ποντάρουν μάλιστα και στην εγγενή ευαισθησία πολλών γιατρών που τελούν αυτό το επάγγελμα πράγματι ως λειτούργημα, με αποτέλεσμα να μη διστάζουν να ζητούν χρήματα για χάρη γιατρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής φύσης, ακόμη και με κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης!

Σε κάθε περίπτωση οι απατεώνες αυτοί δεν έχουν σχέση με τον ιατρικό κλάδο, δεν είναι γιατροί, τονίζει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Στεφανάκης και καλεί όποιον υποψιαστεί κάτι, να έρχεται αμέσως σε επικοινωνία και με τον ιατρικό σύλλογο.

Η ανακοίνωση του ιατρικού Συλλόγου Χανίων

«Αγαπητοί συνάδελφοι.

Επανερχόμαστε στο θέμα των τηλεφωνικών απατών στις οποίες δραστηριοποιούνται ορισμένοι επιτήδειοι προσποιούμενοι συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας. Οι απατεώνες αυτοί καλούν ιατρούς και ζητούν, πότε διάφορα ποσά για λογαριασμό συναδέλφων που αντιμετωπίζουν τάχα προβλήματα και πότε τους αριθμούς λογαριασμού των για να τακτοποιήσουν, δήθεν, διάφορες οικονομικές υποθέσεις τους.

Σας εφιστούμε ξανά την προσοχή σας γι' αυτό το φαινόμενο και σας παρακαλούμε αν δεχθείτε παρόμοιο τηλεφώνημα να ενημερώσετε άμεσα την Αστυνομία».

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου

«Εξ αιτίας της επανεμφάνισης κρουσμάτων εξαπάτησης συμπολιτών μας και ιδιαίτερα επιχειρηματιών, με την πρόφαση διάθεσης χρηματικών ποσών ή προϊόντων για την κάλυψη αναγκών Ιατρικών Συνεδρίων κάνοντας χρήση ονομάτων ειδικοτήτων και τηλεφώνων ιατρών της περιοχής μας, σας συστήνουμε:

1. Σε καμία περίπτωση να μην προχωράτε στη χορηγία χρημάτων ή προϊόντων χωρίς να διασταυρώσετε τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ιατρών που σας αναφέρονται επικοινωνώντας η δυνατόν μαζί τους.

2. Να αναφέρετε άμεσα το περιστατικό στον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής σας.

3. Εάν εντέλει αποδειχθεί ότι πρόκειται περί απάτης να ενημερώσετε τις Αστυνομικές Αρχές της περιοχής σας».

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News