default-image

ΝΔ: Λυπούμαστε που χαλάσαμε το τριήμερο του πρωθυπουργού

Ελλάδα
ΝΔ: Λυπούμαστε που χαλάσαμε το τριήμερο του πρωθυπουργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε η Νέα Δημοκρατία στη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τον θόρυβο που προκάλεσε η εσπευσμένη χθεσινή ψήφιση τροπολογίας, βάσει της οποίας το επιτελείο που συνοδεύει τον πρωθυπουργό αλλά και τους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών θα μπορεί να διαμένει σε ίδιου επιπέδου και κόστους κατάλυμα.

Η εν λόγω τροπολογία συνδέθηκε με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου διαδρόμου στο αεροδρόμιο του νησιού.

«Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο! Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Ομως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για «γκεμπελική πρακτική» κάνει λόγο το Μαξίμου

Νωρίτερα, οι επιτελείς του Μαξίμου εξαπέλυσαν επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζοντας τακτικές Γκέμπελς.

Στο στόχαστρο μπήκε ο αντιπρόέδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, τον οποίο το Μαξίμου θεωρεί ως υπεύθυνο για τα σενάρια περί κυβερνητικής αποστολής 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου. Μάλιστα, το Μαξίμου ζητά την αποπομπή του κ. Γεωργιάδη αλλά και του εκπροσώπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκου.

«Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean.

Έτσι, μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα», σημειώνεται στην κυβερνητική διαρροή.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και ανεξαρτήτως της Πάρου, η τροπολογία εγκρίθηκε από τη Βουλή με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους να αναγνωρίζει ότι θα προκαλέσει πρόσθετη επιβάρυνση στα δημόσια οικονομικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News