default-image

Να μην κοπούν τα "δώρα" που στηρίζουν την τοπική αγορά

Κρήτη
Να μην κοπούν τα "δώρα" που στηρίζουν την τοπική αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά ούτε και να ενσωματωθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός απηύθυνε η ΕΣΕΕ, εν όψει της διαπραγμάτευσης του φθινοπώρου με τους θεσμούς για τα εργασιακά.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η ξεχωριστή καταβολή των δώρων και του επιδόματος αδείας, αφενός έχει ιδιαίτερη σημασία στη «ροπή κατανάλωσης» της εγχώριας αγοράς και αφετέρου δεν επιβαρύνει με επιπλέον μη μισθολογικό κόστος, εργοδότες και εργαζόμενους.

Για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι «στην Ελλάδα το θέμα έχει μικρή σημασία, καθώς αφορά μεγέθη επιχειρήσεων από 150 εργαζόμενους και πάνω» και προσθέτει ότι «ίσως θα πρέπει να δεχθούμε την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία, για αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10%».

''Οι όποιες αλλαγές στα εργασιακά θα επηρεάσουν τραγικά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών και την αγορά'' η θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανόλη Κουμαντάκη στο Ράδιο 9,84.

''Επισήμανση του εμπορικού κόσμου'' επισημαίνει '' είναι από την αρχή της κρίσης ό,τι εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι πρέπει να προστατευτούν και να περισώσουν το εισόδημά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News