Ειδήσεις

Μετέφερε 6 τόνους επικίνδυνου φορτίου μέσα στο πλοίο

Επικίνδυνο φορτίο μετέφερε με φορτηγό 58χρονος που ταξίδευε με το πλοίο της γραμμής θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.Συνελήφθη και κατασχέθηκε το φορτίο.

Άκρως επικίνδυνο φορτίο μετέφερε με φορτηγό 58χρονος που ταξίδευε με το πλοίο της γραμμής θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών. Στο λιμάνι Ηρακλείου συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. "Εγκλήματα κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών και κατά των κοινωφελών εγκαταστάσεων" ενώ έκπληκτοι οι λιμενικοί βρέθηκαν μπροστά στο χημικό φορτίο βάρους σχεδόν 6 τόνων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό σώμα σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν:

-3 παλετοδεξαμενές των 1000 lt εκάστη, με υποχλωριώδες νάτριο σε υγρή μορφή που ανήκει στην κλάση 8 "Διαβρωτικά είδη" του Π.Δ. 405/96,

-1 παλέτα, με 18 συσκευασίες των 50kg εκάστη τριχλωροισοκυανουρικού οξέος συνολικού βάρους 900kg και

-2 παλέτες με 18 συσκευασίες των 50kg εκάστη συνολικού βάρους 1800kg τριχλωροισοκυανουρικού οξέος, που ανήκει στην κλάση 5.1 "Οξειδωτικά είδη" του Π.Δ. 405/96.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 405/96 "Κανονισμός φόρτωσης, εκφόρτωσης, διακίνησης και παραμονής επικίνδυνων ειδών σε λιμένες και μεταφορά αυτών δια θαλάσσης" η μεταφορά των ειδών αυτών με τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία απαγορεύεται.

Για το θέμα διενεργείται προανάκριση και το οφρτίο κατασχέθηκε.

Σχόλια