Ειδήσεις

Μυστήριο με έκρηξη στη Γερμανία

Αναστάτωση από πληροφορίες που μιλούν για έκρηξη στη Γερμανία. "Ούτε έκρηξη, ούτε τραυματίες" ανέφερε η αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Η είδηση ότι έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε μια υπηρεσία μετανάστευσης στο Τσίρντορφ, κοντά στη Νυρεμβέργη που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Bayerischer Rundfunk, αρχικά αναστάτωσε αρχές και πολίτες.

Στον ιστότοπό του το κανάλι, διευκρινίζει ότι η έκρηξη οφείλεται σε μια βαλίτσα που ήταν γεμάτη με φιάλες αεροζόλ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιος και γιατί την πυροδότησε.

"Ούτε έκρηξη, ούτε τραυματίες"

Ωστόσο λίγο αργότερα οι αστυνομικές αρχές της Βαυαρίας τόνιζαν ότι "δεν έχουν καμία ένδειξη" ότι η μικρή έκρηξη που σημειώθηκε στο Τσίρντορφ, κοντά στη Νυρεμβέργη, οφείλεται σε βόμβα ή σε εκρηκτικό μηχανισμό, διαβεβαιώνοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη γύρω περιοχή.

"Ούτε έκρηξη, ούτε τραυματίες" ανέφερε η αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Αιτία του πανικού που προκλήθηκε σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων φαίνεται πως ήταν μια φιάλη αεροζόλ που ανεφλέγη μέσα σε μια βαλίτσα.

Αναζητούνται οι ιδιοκτήτες

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έφτασαν στο σημείο ενώ η βαλίτσα φλεγόταν και έσβησαν τη φωτιά. Αναζητούνται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ιδιοκτήτες της βαλίτσας, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών και δύο γυναίκες 25 ετών.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αναφέρεται πως εξαιτίας της έκρηξης έτρεξαν πανικόβλητοι πολίτες.

Σχόλια