Ειδήσεις

Αγωνιούν για το μάτι βρέφους που δέχθηκε επίθεση ροτβάιλερ

Στην Παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ, νοσηλεύεται 20 μηνών βρέφος που δέχτηκε επίθεση από ροτβάιλερ στον Άγιο Νικόλαο. Αγωνία για το τραύμα στο αριστερό μάτι.

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου, η περιπέτεια του 20 μηνών βρέφους το οποίο μετά από επίθεση ροτβάιλερ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το μάτι του και κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Το κοριτσάκι δίχως ακόμη να έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκε την επίθεση, νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ, με την κατάστασή του να έχει σταθεροποιηθεί.

Ενδεχόμενη ανάγκη μεταφοράς

Περισσότερο από το κάταγμα όπως όλα δείχνουν τους γιατρούς προβληματίζει η κατάσταση στο αριστερό μάτι του παιδιού , ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε εξειδικευμένο κέντρο προκειμένου το παιδί να έχει την καλύτερη δυνατή πορεία, μετά την επίθεση από το σκυλί μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ήταν σκύλος της οικογένειας

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η οικογένεια είχε πρόσφατα πάρει το σκυλί στο σπίτι, ωστόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί βρέθηκε στο επίκεντρο της επίθεση τους σκυλιού ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί.

Διερευνώνται οι συνθήκες

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις  8.00 το βράδυ της Κυριακής και ενώ το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του. Από την πρώτη στιγμή γιατροί και νοσηλευτές της κλινικής παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της υπόθεσης, με την οικογένεια του παιδιού να περνάει εφιαλτικές ώρες και την αστυνομία στον Άγιο Νικόλαο την ίδια ώρα να σχηματίζει αυτεπαγγέλτως δικογραφία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε η μικρή, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.

Ρεπορτάζ : Ράνια Μωραϊτη

Σχόλια